Προσωρινό απαγορευτικό της Amazon σε δίσκους, κασέτες και CD λόγω κορωνοϊού

mousiki-binulio-kaseta-cd-music
ΤΕΤΑΡΤΗ, 18 ΜΑΡΤΙΟΥ 2020

Ο διαδικτυακός γίγαντας εξήγησε πως θα δώσει προτεραιότητα σε βασικά είδη ανάγκης και ιατρικά εφόδια με αυξημένη ζήτηση.

Λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, η Amazon έχει δυσκολευτεί να προμηθεύσει βασικά είδη όπως απολυμαντικά, μάσκες, χαρτί υγείας και άλλα ιατρικά εφόδια. Για να μπορέσει να ανταπεξέλθει στην τεράστια ζήτηση, η εταιρεία αποφάσισε να μην δέχεται δίσκους, κασέτες και CD για να εξασφαλίσει περισσότερο χώρο στις αποθήκες της.

Η Amazon θα συνεχίζει να πουλά το στοκ που ήδη έχει, αλλά όταν εξαντληθεί οι μουσικόφιλοι θα χρειαστεί να αναζητήσουν μουσική σε άλλες online πλατφόρμες και καταστήματα. Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση της εταιρείας, η απόφαση είναι προσωρινή.

Shutterstock / Jonathan Weiss

«Βλέπουμε μια αύξηση των διαδικτυακών πωλήσεων και ως αποτέλεσμα ορισμένα είδη σπιτιού και ιατρικά εφόδια έχουν εξαντληθεί. Λόγω αυτού, προσωρινά θα δώσουμε προτεραιότητα σε είδη σπιτιού, ιατρικά εφόδια και άλλα προϊόντα με αυξημένη ζήτηση στις αποθήκες μας για να μπορέσουμε να τα παραλάβουμε, στοκάρουμε και παραδώσουμε στους πελάτες μας πιο γρήγορα» αναφέρει η ανακοίνωση της Amazon.

Οι πωλήσεις βινυλίου έχουν αυξηθεί σημαντικά την τελευταία δεκαετία και την περασμένη χρονιά σημειώθηκε άνοδος 19%. Η Amazon έχει παίξει ενεργό ρόλο και είναι ουσιαστικά ο μεγαλύτερος διανομέας βινυλίων στην Αμερική, έχοντας περίπου το ένα τέταρτο των πωλήσεων.

Shutterstock

Λόγω της πανδημίας του νέο κορωνοϊού COVID19 πολλά μεγάλα φεστιβάλ, περιοδείες αλλά και events όπως το ετήσιο Record Store Day έχουν αναβληθεί ή ακυρωθεί, με αποτέλεσμα πολλοί μουσικοί να στραφούν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και streaming.