Άνοιξε ξανά ο πρώτος κινηματογράφος στην Κίνα μετά την πανδημία του κορωνοϊού

sinema-kinimatografos-aithousa-adeia-cinema Jianqing Diao
ΠΕΜΠΤΗ, 19 ΜΑΡΤΙΟΥ 2020

Η διασπορά του κορωνοϊού έχει περιοριστεί μετά από τρεις μήνες και οι κινεζικές αρχές έδωσαν το πράσινο φως για σταδιακή επαναλειτουργία.

Στα τέλη Ιανουαρίου αποφασίστηκε να κλείσουν οι κινηματογράφοι στην Κίνα με στόχο να περιοριστεί η διασπορά του νέου κορωνοϊού COVID19. Δύο μήνες μετά και χάρη στις προσπάθειες των κινεζικών αρχών, η κατάσταση έχει βελτιωθεί και πλέον ένας κινηματογράφος στην πόλη Ουρούμκι, στα βορειοδυτικά της χώρας, άνοιξε την περασμένη Δευτέρα.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Zhongying Golden Palm Cinema, η αίθουσα λειτουργεί και προβάλει τέσσερις κινέζικες ταινίες και τέσσερις animated παραγωγές για παιδιά. Όπως είναι λογικό, ο κόσμος παραμένει διστακτικός και την πρώτη μέρα επαναλειτουργίας δεν υπήρξαν θεατές.

«Δεν μπορούμε να παραμείνουμε κλειστοί για πάντα. Μπορούμε να ακολουθήσουμε τις διαταγές, να τεστάρουμε λίγο την κατάσταση και να δούμε την ανταπόκριση του κοινού. Εάν δεν υπάρχουν καινούριες ταινίες, δεν έχει διαφορά εάν είμαστε ανοιχτοί ή όχι. Επί του παρόντος, έχουμε μόνο αυτές τις λίγες ταινίες, θα πρέπει να περιμένουν να δούμε εάν θα κυκλοφορήσουν άλλες» σχολίασε στην Sohu Entertainment εκπρόσωπος του κινηματογράφου.

Για την ώρα ο κινηματογράφος δεν δέχεται online κρατήσεις εισιτηρίων, για να αποφευχθεί συνωστισμός, ενώ όσοι αποφασίσουν να παρακολουθήσουν μια ταινία θα πρέπει να υποβληθούν σε θερμομέτρηση, να φορούν μάσκα κατά την διάρκεια της προβολής και να διατηρούν αποστάσεις στην αίθουσα. Οι τρεις εργαζόμενοι του κινηματογράφου απολυμάνουν την αίθουσα πριν και μετά από κάθε προβολή.

«Θέλουμε να προχωρήσουμε σιγά. Εάν η αντίδραση είναι αρκετά καλή, θα ανοίξουμε σιγά-σιγά και εάν είναι άσχημα, θα παραμείνουμε κλειστοί» τόνισε ο εκπρόσωπος.