Μένετε Σπίτι; Η καλύτερη ευκαιρία για μάσκα (ομορφιάς)

maska-omofias-gunaikes-aggouri
ΠΕΜΠΤΗ, 19 ΜΑΡΤΙΟΥ 2020

Τώρα που ο ελεύθερος χρόνος μέσα στο σπίτι είναι άφθονος, εκμεταλλευτείτε τον δημιουργικά και, κυρίως, απολαυστικά!

H top-celebrity αισθητικός της Νέας Υόρκης Joanna Vargas, συμβουλεύει μέσα από το blog της (το οποίο τις τελευταίες εβδομάδες έχει κάνει ρεκόρ επισκέψεων, φυσικά λόγω κορονοϊού): «Οι μάσκες είναι από τις πιο αγαπημένες τελετουργίες ομορφιάς των γυναικών. Ειδικά αυτές τις μέρες που η πανδημία του COVID-19 έχει κλείσει τους πάντες στα σπίτια τους, είναι μια καλή ευκαιρία για κάθε γυναίκα που ενδιαφέρεται για την ομορφιά και την αντιγήρανση της επιδερμίδας της, να επικεντρωθεί στις αυτοσχέδιες μάσκες. Σήμερα, θα σας δώσω μερικές συμβουλές για να δημιουργήσετε μια οικιακή θεραπεία, με μια μάσκα από φυσικά υλικά που είναι ιδανική για κάθε τύπο επιδερμίδας».

Η Vargas όμως τονίζει ότι πριν την παρασκευή και την εφαρμογή της μάσκας, απολυμάνετε τα χέρια σας, και πριν καθαρίστε καλά το πρόσωπό σας κάντε μια ήπια απολέπιση ώστε η επιδερμίδα, απαλλαγμένη από τα νεκρά κύτταρα, να απορροφήσει ευκολότερα τα ευεργετικά συστατικά της μάσκας.

«Μιας και ο χρόνος που έχετε στη διάθεσή σας είναι πλέον αρκετός,  μετά την απολέπιση και πριν την εφαρμογή  της μάσκας κάντε κι αυτή την έξτρα κίνηση, που θα βοηθήσει να ανοίξουν ακόμη και οι πιο κλειστοί πόροι, βοηθώντας τη θεραπεία να φτάσει πολύ βαθύτερα στην επιδερμίδα: γεμίστε ένα μπολ με καυτό νερό και σκύψτε πάνω από τους ατμούς καλύπτοντας το κεφάλι με μια πετσέτα για 3 έως 5 λεπτά», λέει η αισθητικός και δίνει τη συνταγή:

 - Για τη βασική φόρμουλα θα χρειαστείτε: μισό κουταλάκι του γλυκού φρεσκοστυμμένο χυμό λεμονιού, ένα κουταλάκι του  γλυκού μαύρο τσάι, ένα ασπράδι αυγού, ένα κουταλάκι του γλυκού μέλι και δυο μέτρια κολοκύθια. Ανακάτεψε όλα τα συστατικά στο μπλέντερ και απλώστε ομοιόμορφα στο πρόσωπό σας, αφήνοντας τη μάσκα να δράσει για 15 λεπτά. Μετά ξεπλύνετε με χλιαρό νερό.

- Εάν έχετε πολύ ξηρή ή ευαίσθητη επιδερμίδα, προσθέστε στο μείγμα μισό ώριμο αβοκάντο.

«Με τη βοήθεια αυτών των φυσικών συστατικών θα διαπιστώσετε πως αυτή η μάσκα έχει πολλαπλά οφέλη τόσο όσον αφορά στην λάμψη της επιδερμίδας σας, όσο και στην πρόληψη των ρυτίδων. Εφαρμόστε την δυο φορές την εβδομάδα», προτείνει η Vargas, και προσθέτει: «Μετά τη λήξη του συναγερμού από τον κορονοϊό, θα βγείτε από το σπίτι ακόμη πιο όμορφη, πιο νέα και πιο υγιής στην όψη».

ΤΗΕ ΒΕΑUTY TEAM