Steven Spielberg: «Έγκλημα που δεν σκηνοθετεί περισσότερο ο Vin Diesel»

vin-diesel
ΠΕΜΠΤΗ, 19 ΜΑΡΤΙΟΥ 2020

Έχουν περάσει πάνω από δύο δεκαετίες από την τελευταία ταινία που γύρισε ο πρωταγωνιστής του «Μαχητές των δρόμων».

Ο πολυβραβευμένος Steven Spielberg θεωρείται ένας από τους σπουδαιότερους σκηνοθέτες στην ιστορία του κινηματογράφου έχοντας βάλει την υπογραφή σε ορισμένες από τις πιο κλασικές ταινίες όλων των εποχών, όπως «Η λίστα του Σίντλερ», «Ε.Τ.» και «Τα σαγόνια του καρχαρία».

Σύμφωνα με ένα άρθρο της The National, ο Spielberg είναι μεγάλος θαυμαστής του Vin Diesel και θεωρεί πως είναι «εγκληματικό» που δεν έχει σκηνοθετήσει πολλές ταινίες. Η αποκάλυψη ήρθε από τον ίδιο τον Αμερικάνο ηθοποιό σε συνέντευξη που παραχώρησε στην διαδικτυακή εφημερίδα των Αραβικών Εμιράτων.

Shutterstock

Ο Diesel ξεκίνησε την καριέρα του στην έβδομη τέχνη ως σκηνοθέτης και σεναριογράφος και γύρισε δύο έργα, την ταινία μικρού μήκος «Multi-Facial» το 1995 και το δράμα «Strays» το 1997. Ο Spielberg είχε δει τις δύο ταινίες και αποφάσισε να δημιουργήσει τον χαρακτήρα του Caparzo για να μπορέσει ο Diesel να εμφανιστεί στο «Η διάσωση του στρατιώτη Ράιαν» το 1998.

«Αναφορικά με τον Steven Spielberg, το είδα πρόσφατα και μου είπα πως όταν έγραψε τον ρόλο για μένα στο “Η διάσωση του στρατιώτη Ράιαν”, με προσέλαβε προφανώς ως ηθοποιό, αλλά στα κρυφά με στήριζε ως σκηνοθέτη και ότι δεν έχω σκηνοθετήσει αρκετά» ισχυρίστηκε ο Diesel.

Shutterstock / JStone

Στην συνέχεια ο σκηνοθέτης φέρεται να είπε στον ηθοποιός πως «είναι έγκλημα στον κινηματογράφο και πρέπει να επιστρέψει στην καρέκλα του σκηνοθέτη», με τον ίδιο να παραδέχεται πως θα μπορούσε να έχει σκηνοθετήσει περισσότερες ταινίες.

Μετά το ντεμπούτο στην πολεμική ταινία του Spielberg, ο Diesel έχει εστιάσει κυρίως στην καριέρα του ως ηθοποιός, σημειώνοντας τεράστια επιτυχία σε ταινίες δράσης. Τελευταία ταινία που σκηνοθέτησε ο Diesel ήταν το μικρού μήκους spin-off «Los Bandoleros» του 2009 και το οποίο διαδραματίζεται στο κόσμο των «Μαχητών των δρόμων», ενώ το 2012 γύρισε ένα επεισόδιο της σειράς «The Ropes».