Αναβάλλεται το Φεστιβάλ Καννών

kannes-koronoios ERIC GAILLARD
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 20 ΜΑΡΤΙΟΥ 2020

Εξετάζεται η διεξαγωγή του τέλη Ιουνίου με αρχές Ιουλίου.

Προχώρησε τελικά στην απόφαση που φαινόταν να δυσκολεύεται να πάρει η διεύθυνση του Φεστιβάλ των Καννών, καθώς  φαινόταν να έτρεφε ελπίδες πως η διοργάνωση θα ξεφύγει από το κύμα που έχει αποδιοργανώσει τα πάντα την τελευταία περίοδο, καθημερινότητα, ζωές, συστήματα υγείας.

Όσο ο Covid-19 εξαπλώνεται και στοιχίζει ζωές, τόσο τα περιοριστικά μέτρα θα αυξάνονται και άρα η καθημερινή ζωή θα αποδιοργανώνεται. Μάλλον το συνειδητοποίησε για τα καλά αυτή τη φορά το Φεστιβάλ που πριν λίγες μέρες ανακοίνωνε πως οποιαδήποτε απόφαση για τη διεξαγωγή του ή όχι θα παρθεί στις 15 Απριλίου.

Παρόλα αυτά, χθες βράδυ ανακοίνωσε τελικά πως η διοργάνωση δεν πρόκειται να διεξαχθεί στις προγραμματισμένες ημερομηνίες, δηλαδή 12-23 Μαΐου. Η ανακοίνωση ανέφερε επίσης πως εξετάζονται διάφορες επιλογές, με επικρατέστερη την απλή αναβολή του φεστιβάλ και την διεξαγωγή του αργότερα, τέλη Ιουνίου με αρχές Ιουλίου.   

Το Φεστιβάλ των Καννών μετράει 73 χρόνια. Στην ιστορία του διεκόπη μόνο μία φορά, το Μάη του ’68.

Η Γαλλία, σύμφωνα με τον τελευταίο απολογισμό του πανεπιστημίου Τζον Χόπκινς, μετρά 10.995 κρούσματα του νέου κορωνοϊού ενώ τη ζωή τους έχουν χάσει 372 άτομα, με τη γαλλική κυβέρνηση να έχει πλέον κηρύξει «κατάσταση έκτακτης υγειονομικής ανάγκης».