Πώς να βάψετε μόνη τα μαλλιά σας

bafi-mallion-omorfia-antaugeies
ΔΕΥΤΕΡΑ, 23 ΜΑΡΤΙΟΥ 2020

Δείτε πώς θα αποκτήστε υπέροχες ανταύγειες, δοκιμάζοντας το ταλέντο σας στο hair coloring με τη βοήθεια των ειδικών.

Τα πράγματα με τον κορωνοϊό έχουν γίνει πολύ σκούρα, αλλά κάτι παρόμοιο φαίνεται να συμβαίνει και στα μέχρι πρότινος υπέροχα βαμμένα μαλλιά σας: το χρώμα τους αρχίζει να σκουραίνει και αυτό καταρρακώνει ακόμη περισσότερο την ψυχολογία σας. Με τα κομμωτήρια κλειστά, δεν έχετε παρά μόνο μια λύση. Να ανανεώσετε την εικόνα τους μόνη στο σπίτι, επιχειρώντας να εφαρμόσετε την τεχνική balayage ή ombre. Δεν χρειάζεται δεξιοτεχνία ή κάποια ιδιαίτερη γνώση για να το πετύχετε. Με τις συμβουλές των ειδικών της Garnier (από το επίσημο site της εταιρείας) δείτε τι πρέπει να κάνετε βήμα-βήμα, ώστε να περάσετε τις ώρες απομόνωσης δημιουργικά και ευχάριστα.

Ombre ή Balayage; Καταρχήν, ας αποκωδικοποιήσουμε τις δυο τεχνικές.

- Η τεχνική βαφής ombre, έγκειται στο ξάνοιγμα των σκούρων μαλλιών από τη μέση και κάτω. Συνήθως δημιουργείται έντονη χρωματική αντίθεση ανάμεσα στις ρίζες και στις άκρες των μαλλιών, που στα ίσια μαλλιά μπορεί να φαίνεται ακόμα και σαν μια ευδιάκριτη γραμμή. Αυτή η τεχνική δεν αποσκοπεί στην επίτευξη ενός φυσικού look, αλλά ενός πιο παιχνιδιάρικου και μοντέρνου στιλ. Μια ελαφρώς διαφορετική επιλογή είναι η φετινή τάση του sombre. Πρόκειται για μια πιο «ήσυχη» εκδοχή του ombre, που κρατά το ξάνοιγμα πιο κοντά στο φυσικό χρώμα της ρίζας, άρα δημιουργεί λιγότερο έντονη αντίθεση και πιο φυσικό στιλ.

- Το Balayage, απ’ την άλλη, είναι μια τεχνική η οποία δεν χρειάζεται ιδιαίτερη συντήρηση, μιας και η βαφή εφαρμόζεται με ανάλαφρες, κάθετες κινήσεις, στα σημεία που το φως χτυπά φυσικά τα μαλλιά, δίνοντάς τους το αποτέλεσμα που φέρνει ο καλοκαιρινός ήλιος -και όχι τόσο έντονη αντίθεση, όπως στο ombre. Τα μαλλιά δεν ξανοίγονται ποτέ πάνω από δύο τόνους, κάτι που εγγυάται πλούσιο χρωματικό αποτέλεσμα σε απόλυτη αρμονία με το φυσικό τους χρώμα.

Πώς να κάνετε balayage ή ombre στο σπίτι: Αν σας αρέσουν οι ανταύγειες, σίγουρα μπορείτε να βρείτε πλέον πολλές και διαφορετικές λύσεις, οι περισσότερες εκ των οποίων έχουν να κάνουν με πολύπλοκες και χρονοβόρες διαδικασίες με αλουμινόχαρτο. Θεωρούνται πολύ hot τάσεις για τα μαλλιά, και συνήθως χρεώνονται ακριβά στα κομμωτήρια. Ωστόσο, μπορείτε να δοκιμάσετε ένα ombre look ή μερικές απλές ανταύγειες balayage στο σπίτι, αν έχετε τα κατάλληλα εργαλεία και ακολουθήσετε τα παρακάτω εύκολα βήματα.

- Για να βάψετε τα μαλλιά σας στο σπίτι, θα χρειαστείτε μερικά βασικά εργαλεία. Αυτά περιλαμβάνουν ένα ζευγάρι γάντια από λεπτό λάτεξ που να σας εφαρμόζουν καλά, μια παλιά πετσέτα που να μην σας πειράζει αν λερωθεί, και μια χτένα. Για την τεχνική του balayage, μια μικρή χτένα σε στιλ σπάτουλας είναι ιδανική για την εφαρμογή της βαφής. Επίσης, χρησιμοποιήστε βαζελίνη για να προστατεύσετε τη γραμμή των μαλλιών και τα αυτιά σας από τους λεκέδες.

- Επιλέξτε το χρώμα σας σωστά. Να θυμάστε ότι για το τέλειο ombre look, πρέπει να βρείτε μια απόχρωση έως και δύο τόνους πιο ανοιχτή από το φυσικό σας χρώμα. Το ombre επιλέγεται συνήθως για να δώσει το αποτέλεσμα του φυσικού ξανοίγματος των μαλλιών από τον ήλιο, όμως μπορεί να χρησιμοποιηθεί και σε άλλες αποχρώσεις, όπως το μελί και το ξανθό του πάγου για τα ανοιχτά μαλλιά, ή το καστανοκόκκινο για τα σκούρα καστανά.

- Το κλειδί για να κάνετε ανταύγειες στο σπίτι είναι να αφιερώσετε όσο χρόνο χρειάζεται, χωρίς βιασύνες. Χωρίστε προσεκτικά τα μαλλιά σας με μια χτένα ή ένα hair stick, πρώτα κατά μήκος της χωρίστρας και μετά οριζόντια, και έπειτα αποφασίστε σε ποια τμήματα θέλετε να κάνετε τις ανταύγειες. Τέλος, για ανάλαφρο, φυσικό balayage, περάστε τη βαφή μόνο στην έξω πλευρά των μαλλιών με κάθετες κινήσεις, και στη συνέχεια τυλίξτε με πλαστική μεμβράνη. Το ombre αποτέλεσμα απαιτεί φυσική ρίζα, οπότε μην ανεβείτε πολύ ψηλά, απλά επικεντρωθείτε στις άκρες των μαλλιών. Έτσι, το χρώμα της βαφής θα αναμειχθεί τέλεια με το φυσικό σας χρώμα, φέρνοντας στα μαλλιά σας το άγγιγμα του ήλιου και δημιουργώντας την εντύπωση ότι μόλις επιστρέψατε από καλοκαιρινές διακοπές!
- Σίγουρα δεν μπορείτε να συναγωνιστείτε έναν έμπειρο κομμωτή, εκπαιδευμένο στις τεχνικές του ombre και του balayage, όμως είναι ένας πολύ καλός τρόπος να πειραματιστείτε και να ανακαλύψετε τι πραγματικά σας αρέσει –αφήστε που είναι και η τέλεια λύση για τις γυναίκες που θέλουν να ελέγχουν τα πάντα και απεχθάνονται τα κομμωτήρια!

THE BEAUTY TEAM