Οι αστέρες της Νέας Υόρκης απευθύνουν κάλεσμα για αυτοπεριορισμό στο σπίτι

robert-de-niro-danny-devito-ben-stiller
ΤΡΙΤΗ, 24 ΜΑΡΤΙΟΥ 2020

Robert De Niro, Danny DeVito, Ben Stiller και πολλοί άλλοι έστειλαν μηνύματα μέσω του YouTube για να αντιμετωπιστεί η πανδημία του κορωνοϊού.

Ο κυβερνήτης της Νέας Υόρκης Andrew Cuomo επιστράτευσε την βοήθεια πολλών αστέρων της έβδομης τέχνης για τονίσει την ανάγκη αυτοπεριορισμού στο σπίτι για να αντιμετωπιστεί η πανδημία του κορωνοϊού. Στο κάλεσμα ανταποκρίθηκαν άμεσα οι Robert De Niro, Alec Baldwin, Danny DeVito, Ben Stiller, La La Anthony, Joseph Sikora και Krystal Joy Brown, οι οποίοι έστειλαν τα δικά τους μηνύματα από το σπίτι μέσω YouTube.

«Όλοι πρέπει να μείνουμε σπίτι. Πρέπει να σταματήσουμε την διάδοση αυτού του ιού και μόνο μαζί μπορούμε να το πετύχουμε. Όχι μόνο για προστατεύσουμε τους εαυτούς μας, αλλά για να προστατεύσουμε άλλους και τους ηλικιωμένους που αγαπάμε. Σας παρακαλώ. Σας βλέπω» αναφέρει ο De Niro στο βίντεο του.

«Σας ζητώ από τα βάθη της καρδιάς μου, σε όλη την πολιτεία της Νέας Υόρκης, μείνετε σπίτι και εννοώ όλοι. Ξέρετε έχουμε αυτή την πανδημία του ιού και μπορεί να κολλήσουν οι νέοι, να τον διαδώσουν στους ηλικιωμένους και μετά [έφυγα]. Ο κυβερνήτης Cuomo με παρακάλεσε να σας ζητήσω να κάνετε μια χάρη σε όλους μας και να μείνετε σπίτι για μην μεταδώσετε τον ιό, σας ευχαριστώ» δήλωσε ο DeVito.

Αφού χαιρέτησε τους Νεοϋορκέζους, η La La Anthony τόνισε πως «πρέπει να μείνουμε σπίτι, δεν μπορούμε να βγαίνουμε έξω, ο ιός εξαπλώνετε πολύ γρήγορα. Εάν νοιάζεστε για τους ηλικιωμένους που αγαπάτε, εάν νοιάζεστε ο ένας για τον άλλο, θα μείνετε μέσα. Αυτό το πράγμα εξαπλώνεται. Θέλουμε να βγούμε έξω, θέλουμε να διασκεδάσουμε, να χορέψουμε, να παρτάρουμε και κάνουμε αυτό που κάνουμε οι Νεοϋορκέζοι, όμως για να το κάνουμε αυτό, πρέπει να μείνουμε μέσα», ενώ συνέστησε στον κόσμο να ακούσει μουσική, να δει ταινίες, να συζητήσει με την οικογένεια του και να απασχοληθεί δημιουργικά.

«Έχω ένα μήνυμα για όλους τους νέους εκεί έξω που νομίζουν ότι όλα είναι business as usual – δεν είναι. Πραγματικά όλοι πρέπει να μείνουμε σπίτι, είναι ο μόνος τρόπος να σταματήσουμε την διασπορά αυτού του ιού και θα δουλέψει μόνο εάν το κάνουμε μαζί. Ακόμα κι να δεν ανησυχείτε για τον εαυτό σας, σκεφτείτε να προστατέψετε τους ηλικιωμένους ανθρώπους στην ζωή σας που αγαπάτε και οι οποίο είναι πολύ ευάλωτοι» δήλωσε ο Stiller. Στην συνέχεια πρότεινε στον κόσμο να εκμεταλλευτεί την ευκαιρία για μερικές ανάσες, να διαβάσει μερικά βιβλία, να δείτε ταινίες ή να βρει ένα νέο χόμπι – όπως αποκάλυψε ο ίδιος, ανέκαθεν τον ενδιέφερε η γλυπτική με αλυσοπρίονο και με την βοήθεια μερικών video tutorials θα εξερευνήσει το νέο του πάθος.

«Πρέπει να μείνουμε σπίτι. Όπως εσείς, στην αρχή είχα αμφιβολίες για το τι συνέβαινε, αλλά τώρα νομίζω έχει αποδειχτεί πως η μόνη ευκαιρία μας να το περιορίσουμε αυτό είναι να κρατήσουμε αποστάσεις και να απομονωθούμε. Οπότε μείνετε σπίτι και νομίζω θα περάσει χρόνος και θα το νικήσουμε» δήλωσε ο Baldwin στο μήνυμα του.

«Απευθύνομαι σε όλη την πολιτεία, αλλά ειδικά στους νέους. Σας βλέπω εκεί έξω και δεν θα έπρεπε. Πρέπει να μείνετε μέσα, αυτό το πράγμα είναι σοβαρό και δεν είναι αστείο» υπογράμμισε ο Joseph Sikora, συμπληρώνοντας πως αν και οι ίδιοι μπορεί να μην έχουν συμπτώματα, ενδέχεται να μεταδώσουν τον κορωνοϊό σε ηλικιωμένους και άλλες ευάλωτες ομάδες «και η αλήθεια είναι πως δεν θα επιβιώσουν όλοι».

«Έχω ένα σύντομο μήνυμα για όλους τους νέους ανθρώπους εκεί έξω που νομίζουν ότι όλα είναι business as usual. Λοιπόν δεν είναι και πρέπει όλοι να μείνουμε σπίτι γιατί πρέπει να σταματήσουμε την διασπορά αυτού του ιού. Ο μόνος τρόπος που θα το πετύχουμε είναι να το κάνουμε μαζί. Όχι μόνο για να προστατέψουμε τους εαυτούς μας, αλλά για να προστατέψουμε τους ηλικιωμένους που αγαπάμε τόσο πολύ» εξήγησε η Krystal Joy Brown.