Ο κορωνοϊός δεν μπορεί να σταματήσει τους «Simpsons»

the-simpsons
ΠΕΜΠΤΗ, 26 ΜΑΡΤΙΟΥ 2020

Η παραγωγή πολλών animated τηλεοπτικών σειρών συνεχίζεται κανονικά στο σπίτι χάρη σε εφαρμογές όπως Skype, Toon Boom και Zoom.

Η πανδημία του κορωνοϊού και τα έκτακτα μέτρα αυτοπεριορισμού έχουν βάλει ένα απότομο φρένο στον χώρο του θεάματος, με πολλές κινηματογραφικές και τηλεοπτικές παραγωγές αλλά και μουσικά events να αναβάλλονται. Παρά τα πρωτόγνωρα μέτρα που έχουν ληφθεί, το Hollywood Reporter αποκάλυψε πως η παραγωγή πολλών animated σειρών συνεχίζει κανονικά από το σπίτι.

Σύμφωνα με το σχετικό άρθρο, η 20th Century Fox, η οποία αποκτήθηκε πρόσφατα από την Disney, ετοιμάζει νέα επεισόδια των «Simpsons», «Family Guy», «Bob’s Burgers» και «Duncanville» χρησιμοποιώντας εφαρμογές όπως το Skype, το Toon Boom και το Zoom για εργασία εξ’ αποστάσεως, ενώ οι animators έχουν εξοπλιστεί με ειδικές ταμπλέτες για να συνεχίσουν να εργάζονται στο σπίτι. Σε αντίστοιχες κινήσεις έχει προβεί και το Netflix.

Fox

Ο παραγωγός των «Simpsons» Al Jean σχολίασε στο Hollywood Reporter πως η παραγωγή της 31ης σεζόν που ήδη προβάλλεται δεν έχει επηρεαστεί καθόλου από τα μέτρα αυτοπεριορισμού και τόνισε πως στόχος τους είναι να ολοκληρώσουν τα 22 επεισόδια του επόμενου κύκλου.

Αντίστοιχα ο παραγωγός του «Family Guy» Rich Appel εξήγησε πως οι animated σειρές μπορούν να συνεχίσουν καθώς έχουν ήδη ηχογραφηθεί οι διάλογοι πολλών επεισοδίων, ενώ η φύση της δουλειάς επιτρέπει στους animators να επεξεργάζονται με ευκολία το υλικό που διαθέτουν.

Fox

Το άρθρο σημειώνει πως ένας από τους κύριους λόγους που η μετάβαση στις νέες συνθήκες εργασίες ήταν σχετικά εύκολη είναι επειδή πολλά studio animation αναλαμβάνουν το μεγαλύτερο μέρος των παραγωγών in-house, αντί να προσλαμβάνουν εξωτερικούς συνεργάτες, όπως συνέβαινε στο παρελθόν. Έτσι λοιπόν ήταν πιο εύκολο να προσαρμοστεί ο σχεδιασμός της παραγωγής των animated σειρών, αξιοποιώντας τα πλούσια τεχνολογικά μέσα.

«Το βασικό κίνητρο είναι πως αν σταματήσει μια σειρά, εκατοντάδες άνθρωποι πιθανότατα δεν θα πληρωθούν και νιώθεις πως έχεις μια ευθύνη απέναντι στους καλλιτέχνες, σκηνοθέτες και σεναριογράφους, μεταξύ άλλων. Το animation είναι ένα είδος που είναι κατάλληλο για εργασία από το σπίτι» συμπλήρωσε ο Appel.