Ο Dave Grohl αποκάλυψε πως «ξεπέρασε» την αγάπη του για τα πυροτεχνήματα

dave-grohl-foo-fighters
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 27 ΜΑΡΤΙΟΥ 2020

«Σκέφτηκα να περάσω την ώρα γράφοντας μικρές ιστορίες που θα κάνουν τον κόσμο να χαμογελάσει» εξήγησε ο frontman των Foo Fighters.

Όπως παρα πολλοί συνάδελφοι του, ο Dave Grohl των Foo Fighters έχει στραφεί στα social media για να παραμείνει σε επαφή με τους θαυμαστές του που βρίσκονται απομονωμένοι στο σπίτι λόγω του κορωνοϊού και πρόσφατα δημιούργησε ένα νέο προφίλ στο Instagram, όπου μοιράζεται πραγματικές ιστορίες από την ζωή του για να διασκεδάσει.

«Γεια σας, με λένε Dave. Ορισμένες φορές παίζω ντραμς, ορισμένες φορές παίζω κιθάρα και ορισμένες φορές αφηγούμαι ιστορίες. Αυτή την εποχή ψάχνω για δουλειά και σκέφτηκα να περάσω την ώρα γράφοντας πραγματικές μικρές ιστορίες που θα κάνουν τον κόσμο να χαμογελάσει» αναφέρει στο προφίλ του ο Αμερικάνος μουσικός.

Στην πρώτη του ιστορία που μοιράστηκε μέσω Instagram, ο Grohl αφηγείται την μακροχρόνια αγάπη και σχέση του με τα πυροτεχνήματα. Το 1998 ο Grohl μετακόμισε σε ένα καινούριο σπίτι στην πολιτεία της Βιρτζίνια και μια μέρα ταξίδεψε μέχρι το Νάσβιλ στο Τενεσί, για να παραλάβει μια κονσόλα ηχογράφησης.

Επιστρέφοντας σπίτι, αποφάσισε πως η κονσόλα χρειαζόταν ένα βάπτισμα πυρός και στον δρόμο έκανε μια στάση σε ένα σούπερ μάρκετ στο Τενεσί για να αγοράσει πυροτεχνήματα, τα οποία όμως ήταν πιο ισχυρά και παράνομα στην πολιτεία του, την Βιρτζίνια. Μέχρι να επιστρέψει σπίτι του όμως ξέχασε τα πυροτεχνήματα καθώς ασχολήθηκε με το στήσιμο ενός στούντιο στο υπόγειο του, όπου την επόμενη χρονιά ηχογραφήθηκε το τρίτο άλμπουμ των Foo Fighters, το «There Is Nothing Left To Lose».

Ανήμερα της εθνικής εορτής των ΗΠΑ στις 4 Ιουλίου του 1998, ο Grohl έκανε ένα μπάρμπεκιου στο σπίτι της μητέρας του, όταν ξαφνικά άκουσε τους γείτονες του να έχουν μαζευτεί οικογενειακώς και να το γιορτάζουν με ανάβοντας πυροτεχνήματα. Τότε αποφάσισε να συστηθεί και να γνωρίσει στους γείτονες και θυμήθηκε το κουτί με τα σαφώς πιο επικίνδυνα πυροτεχνήματα που είχε αγοράσει στο Τενεσί.

«Για να είμαι ειλικρινής, νομίζω με έβλεπαν ως έναν “σατανιστή rock star” και την μητέρα ως την “συνταξιούχα δασκάλα/τρελή με τις γάτες” (το οποίο μου άρεσε), αλλά δεν θα πω ψέματα, ήθελα πάρα πολύ να ξαναγίνω κομμάτι εκείνης της παλιάς κοινότητας» γράφει ο Grohl, εξηγώντας πως διάλεξε το πιο μικρό και φαινομενικά ασφαλές πυροτέχνημα από την συλλογή του για να γιορτάσει μαζί τους.

Shutterstock / Antonio Scorza

Το «αθώο» πυροτέχνημα όμως που επέλεξε τελικά θύμισε κάτι από το «Αποκάλυψη τώρα», όπως αναφέρει χαρακτηριστικά και πέταξε «δύο τεράστιες πύρινες μπάλες σαν κομήτες που πέταξαν τουλάχιστον τριάντα μέτρα». Τότε συνειδητοποίησε πως δεν είχε στεριώσει σωστά την βάση του και έπεσε κάτω και σημαδεύοντας στο πλήθος, με άλλες δύο βολές. Όλοι άρχισαν να τρέχουν πανικόβλητοι και ο Grohl είχε μετατρέψει άθελα του την γειτονιά σε «πεδίο μάχης».

Αντιλαμβανόμενοι ότι οι αγνές προθέσεις τους δεν είχαν το επιθυμητό αποτέλεσμα, ο Grohl και μητέρα του γρήγορα επέστρεψαν σπίτι «με την ουρά ανάμεσα στα σκέλια μας, για άλλη μια φορά ως ο “σατανιστής rock star” με την “τρελή με της γάτες” μάνα του». Σύμφωνα με τον ίδιο, δεν έχει ξαναπιάσει στα χέρια του πυροτεχνήματα μετά το συμβάν.