Ένα βιβλίο διατροφής που θα σας χρειαστεί στην καραντίνα

ugieini-diatrofi-frouta-laxanika
ΔΕΥΤΕΡΑ, 30 ΜΑΡΤΙΟΥ 2020

Το THIN… positive του Διαιτολόγου-Διατροφολόγου, Ευάγγελου Ζουμπανέα, θα σας δείξει πώς να ελέγξετε την πείνα και τη διατροφή σας, είτε βρίσκεστε σε καραντίνα, είτε όχι.

Η καραντίνα, κατά γενική ομολογία, μας στέλνει στο ψυγείο συνεχώς. Και χωρίς καραντίνα, όμως, η σχέση μας με το ψυγείο και το φαγητό μπορεί πολλές φορές να είναι ελαττωματική. Κι αυτή την περίοδο που έχουμε λίγο χρόνο παραπάνω -και κατ' επέκταση τρώμε παραπάνω-, μάλλον είναι μια καλή στιγμή να βάλουμε μια τάξη.

Το βιβλίο THIN… positive (Εκδόσεις Μεταίχμιο) του Ευάγγελου Ζουμπανέα, Διαιτολόγου – Διατροφολόγου, Master Practicioner in Eating Disorder & Obesity, που μόλις εκδόθηκε η 4η ανανεωμένη έκδοσή του λόγω εξάντλησης, έρχεται να μας βοηθήσει σε αυτό ακριβώς, με μυστικά ελέγχου της πείνας και της διατροφής.

Όπως αναφέρει ο ειδικός, το σώμα διαθέτει τους μηχανισμούς να θρέψει ένα σπασμένο κόκαλο, μέσα από τους ίδιους μηχανισμούς μπορεί να γιατρέψει οποιαδήποτε ασθένεια. Αρκεί να βρει το κατάλληλο θρεπτικό υπόστρωμα ώστε να λειτουργήσουν επαρκώς και αποτελεσματικά οι μηχανισμοί αυτοίασης που διαθέτει. Με τους ίδιους ακριβώς μηχανισμούς μπορεί να θεραπευτεί και η παχυσαρκία.

Κατανοώντας τους πιο απλούς βιοχημικούς μηχανισμούς όπως τη ρύθμισης της γλυκόζης στο αίμα και το μηχανισμό της πείνας και του κορεσμού  στο σώμα σας, τότε μπορείτε να προβλέψετε κάθε φορά την επόμενη κίνηση για τη διαχείριση της πείνας. Εκμεταλλευόμενος  τη σωστή διαχείριση του χρόνου μέσω ωρολογιακά προγραμματισμένων και σωστά συνδυασμένων γευμάτων  θα καταφέρετε «να είστε πάντα ένα βήμα μπροστά απ’ την πείνα σας».

Γιατί πρέπει να διαβάσετε αυτό το βιβλίο;   

Το βιβλίο πραγματεύεται την πρακτική εφαρμογή της μεσογειακής διατροφής. Αφορά την πλειοψηφία του πληθυσμού στις μεσογειακές και όχι μόνο χώρες και είναι μια συλλογή εμπειρίας δεκαετιών στην εφαρμογή της διατροφής σε χιλιάδες ανθρώπους όπου:

Επισημαίνεται η ανάγκη για πρόσληψη τροφών με υψηλή θρεπτική αξία, ποιες είναι αυτές και πως μπορεί κανείς να χτίσει μια υγιεινή διατροφή.

Εξηγούνται με πρακτικό τρόπο οι ιδιότητες κάθε κατηγορίας τροφών και γιατί είναι απαραίτητες, όχι απλά γιατί το λέμε οι γιατροί, οι διατροφολόγοι ή γιατί αναφέρεται από κάποια αυθεντία.

Είναι ένα χρήσιμο εργαλείο και για το κοινό αλλά και για τους διατροφολόγους που θα λάβουν την εμπειρία δεκαετιών και χιλιάδων περιστατικών ως απόσταγμα των δεδομένων που λειτουργούν και φέρνουν αποτελέσματα.

Εκπαιδεύει στη χρήση της τροφής μέσα από την κατανόηση των διατροφικών επιλογών και μας καθιστά ικανούς να το πράξουμε με τρόπο εύκολο και κατανοητό.

Και τέλος απαντάει στο βασικό ερώτημα “Τι πρέπει να τρώμε;” για να είμαστε υγιείς και λεπτοί καθότι η ίδια η υγεία εμπεριέχει στις ιδιότητές της την έννοια του φυσιολογικού σωματικού βάρους.

Η προσέγγιση καλύπτει το σημαντικότερο μέρος του πληθυσμού και θα βοηθήσει πολλούς ανθρώπους να κάνουν ένα τεράστιο άλμα στη ποιότητα ζωής τους με την εφαρμογή των πιο πρόσφατων επιστημονικών εξελίξεων στο τομέα της υγείας και της διατροφής. Πρόκειται για μια δουλειά που συνεισφέρει σημαντικά στην Ελληνική και Διεθνή βιβλιογραφία του χώρου. 

Το μεγάλο στοίχημα που κερδίζει το βιβλίο Thin… positive,  είναι ότι ο διαιτολόγος Ευάγγελος Ζουμπανέας μέσα από την εικοσαετή εμπειρία του στο χώρο της διατροφής, παρουσιάζει  μια επιτυχημένη και ιδιαίτερα πρακτική μέθοδο, ώστε τα άτομα που επιθυμούν να αποκτήσουν  και πάλι ένα ιδανικό σωματικό βάρος, να καταφέρουν να διατηρήσουν το πρόγραμμα της διατροφής τους δίχως να παλεύουν διαρκώς με την πείνα τους, μαθαίνοντας παράλληλα τον τρόπο να το διατηρήσουν  εφόρου ζωής. 

Το βιβλίο ηλεκτρονικά μπορεί κάποιος να το παραγγείλει μέχρι να ανοίξουν και πάλι τα βιβλιοπωλεία και από το link