Tα μυστικά για ασφαλές μανικιούρ στο σπίτι

manikiour
ΔΕΥΤΕΡΑ, 30 ΜΑΡΤΙΟΥ 2020

Κορωνοϊού παρόντος, τα κοντά νύχια είναι υποχρεωτικά. Δείτε όμως πώς μπορούν να γίνουν super-sexy.

Οι κατευθυντήριες γραμμές και οι περιορισμοί που ισχύουν για τον περιορισμό της περαιτέρω εξάπλωσης του COVID-19, επιβάλλουν επίσης και πολύ μεγάλη προσοχή σε ό,τι είδους κούρα περιποίησης εφαρμόζετε στα νύχια σας. Και υπάρχει ένας πολύ σοβαρός λόγος γι’ αυτό σύμφωνα με τους δερματολόγους. «Τα νύχια, ειδικά τα μακριά, μπορούν να φιλοξενούν περισσότερα μικρόβια και βακτηρίδια, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που σχετίζονται με τον κορωνοϊό», γράφει η Dr. Samantha Eisman, στο blog ενημέρωσης του κοινού που επιμελείται η επιστημονική επιτροπή της κορυφαίας δερματολογικής κλινικής Sinclair Dermatology στην Μελβούρνη, και τονίζει: «Λυπάμαι, αλλά είναι μια στιγμή που πρέπει να κόψετε τα νύχια σας κοντά, και επιπλέον να τα διατηρήσετε πιο καθαρά και υγιή από ποτέ άλλοτε. Δεν υπάρχει καλύτερος και ασφαλέστερος τρόπος για την υγεία σας».

Έχοντας αυτή την επιστημονική οδηγία κατά νου, η Sarah Gibson, μια celebrity αισθητικός -γκουρού του μανικιούρ- δίνει από το λογαριασμό της στο Instagram τις βέλτιστες πρακτικές για την υγεία των νυχιών σας και τη συντήρηση της καλύτερης περιποίησής τους στο σπίτι: «Μακάρι να μην είχε συμβεί όλο αυτό το πρόβλημα με την πανδημία, και να συνεχίζατε να είχατε ένα μανικιούρ όσο μακρύ και φαντασμαγορικό θα θέλατε. Αλλά ακόμη και κάτω από αυτές τις συνθήκες, δείτε πώς να έχετε τα νύχια σας κομψά και υγιή με αυτές τις απλές συμβουλές».

 Tο αντι-κορωνοϊκό μανικιούρ βήμα-βήμα: Πριν χρησιμοποιήσετε ψαλίδια, πένσες, λίμες και βερνίκια, περάστε τα με τα ειδικά αντισηπτικά μαντιλάκια, και τοποθετήστε τα σε μια επιφάνεια την οποία θα έχετε απολυμάνει σχολαστικά. Κατόπιν, πλύντε καλά τα χέρια σας και ακολουθήστε την εξής διαδικασία:

- Με τα νύχια σας ελαφρώς νωπά, περιορίστε το μήκος τους με ένα ψαλίδι ή νυχοκόπτη φτάνοντας μερικά χιλιοστά πριν το δέρμα, φροντίζοντας να μην αφήσετε «μύτες» ή εσοχές που μπορεί να κρύψουν μικρόβια.

- Στη συνέχεια, βυθίστε όλα τα δάχτυλά σας σε ένα μικρό μπολ με ζεστό νερό και σαπούνι για 2 έως 3 λεπτά ώστε να μαλακώσουν οι άκρες και το δέρμα.

- Απλώστε ενυδατική κρέμα ή ειδικό λάδι σπρώξτε τα πετσάκια με το ειδικό ξύλινο pusher νυχιών. Αν υπάρχει υπερβολική περίσσεια, αφαιρέστε τη με το ψαλιδάκι. 

- Γυαλίστε τα νύχια σας με την ειδική λίμα buffer, που χαρίζει ομοιόμορφη και λεία βάση για το μανικιούρ.

- Μετά, περάστε πρώτα μια διάφανη βάση η οποία θα βοηθήσει το βερνίκι να διατηρηθεί αναλλοίωτο για περισσότερες ημέρες.

- Τέλος, απλώστε το αγαπημένο σας βερνίκι από τη βάση προς την άκρη του νυχιού, αφήστε 2-3 λεπτά να στεγνώσει το πρώτο στρώμα και περάστε μια ακόμη φορά.

- Ολοκληρώστε την προστασία του μανικιούρ σας με ένα διάφανο, σκληρυντικό βερνίκι για προστασία, λάμψη και δύναμη.

- Αφού στεγνώσει καλά το χρώμα και σταθεροποιηθεί η λάμψη του (περίπου σε 15 λεπτά), πλύντε και απολυμάνετε ξανά τα εργαλεία, όπως επίσης και τα χέρια σας.

THE BEAUTY TEAM