Οι Weezer απέκτησαν το δικό τους retro βιντεοπαιχνίδι

weezer A.PAES
ΔΕΥΤΕΡΑ, 30 ΜΑΡΤΙΟΥ 2020

Το γεμάτο νοσταλγία «The End of The Game» είναι εμπνευσμένο από τον νέο δίσκο του αμερικάνικου rock συγκροτήματος.

Το 14ο άλμπουμ των Weezer με τίτλο «Van Weezer» πρόκειται να κυκλοφορήσει στις 15 Μαΐου και συμπεριλαμβάνει το single «The End of the Game» που δόθηκε στην δημοσιότητα τον περασμένο Σεπτέμβριο.

Η νέα δουλειά του αμερικάνικου συγκροτήματος αντλεί περισσότερα hard rock στοιχεία από όσο οι πιο πρόσφατοι δίσκου τους, με τον frontman Rivers Cuomo να σχολιάζει πως επιστρέφουν με «μεγάλες κιθάρες». Για να γιορτάσουν το νέο άλμπουμ, οι Weezer έβγαλαν ένα δωρεάν retro βιντεοπαιχνίδι εμπνευσμένο από το τελευταίο single τους και την «χρυσή» εποχή της δεκαετίας του 1980.

Στο «The End of the Game» οι παίχτες ελέγχουν ένα από τα τέσσερα μέλη του συγκροτήματος σε ένα platformer shooter που θυμίζει λίγο τα «Contra» και «Mega Man» της 8-bit εποχής. Ο «τελικός κακός» του παιχνιδιού είναι ένας εξωγήινος που φοράει έναν σκούφο, από το ομώνυμο βιντεοκλίπ του single.

Shutterstock / Christian Bertrand

Αυτή δεν είναι η πρώτη εμπειρία των Weezer με τα βιντεοπαιχνίδια, καθώς πριν από ένα χρόνο κυκλοφόρησαν έναν ειδικό χάρτη για το «Fortnite». Στον συγκεκριμένο χάρτη κυριαρχεί το μωβ χρώμα, ενώ συμπεριλαμβάνονται ένα τεράστιο λογότυπο των Weezer, μια τεράστια ντίσκο και τσουλήθρες. Στον χάρτη υπήρχαν και τέσσερα τραγούδια από το «Black Album» του συγκροτήματος.