Τρεις νηστίσιμες και χορταστικές πηγές πρωτεΐνης

entamame
ΔΕΥΤΕΡΑ, 13 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2020

Μην φοβάστε ότι θα σας λείψει η πρωτεΐνη το διάστημα της νηστείας. Οι παρακάτω φυτικές πηγές είναι μεταξύ των πολλών που θα καλύψουν τις ανάγκες σας.

Ενταμάμε
Για όσους δεν το γνωρίζουν, το ενταμάμε είναι τα άγουρα φασόλια σόγιας, τα οποία μπορείτε να βράσετε ή να μαγειρέψετε στον ατμό και να τα απολαύσετε με θαλασσινό αλάτι. Η περιεκτικότητά τους φτάνει σχεδόν τα 17 γραμμάρια ανά φλιτζάνι, ενώ ταυτόχρονα είναι πλούσια σε φυτικές ίνες, για να σας κρατούν χορτάτους για περισσότερη ώρα. 

Κινόα
Το κινόα σας παρέχει πλήρη πρωτεΐνη με όλα τα απαραίτητα αμινοξέα, χαρίζοντάς σας για κάθε 1 φλιτζάνι περίπου 8 γραμμάρια πρωτεΐνης. Έχει υψηλή περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες, όπως και σε σίδηρο, μαγνήσιο και μαγγάνιο και είναι ιδανικό υποκατάστατο του ρυζιού. Δοκιμάστε το με λαχανικά, μέσα στη σαλάτα σας, σε smoothies, σε κουλουράκια, μάφιν κ.ο.κ.

Τόφου
Αν τα γαλακτοκομικά είναι η αδυναμία σας και σας λείπουν το διάστημα της νηστειας, το τόφου σας δίνει τη λύση, τουλάχιστον όσον αφορά το τυρί. Παρασκευάζεται από γάλα σόγιας, παρόμοια με το τυρί, και πλησιάζει πολύ στη γεύση του, χαρίζοντάς σας ταυτόχρονα 8 γραμμάρια πρωτεΐνης στα 100 γραμμάρια τόφου. Συν τοις άλλοις, αποτελεί σημαντική πηγή ασβεστίου και σιδήρου, γι’ αυτό αξιοποιήστε τη διατροφική του αξία όσο το δυνατόν περισσότερο αυτές τις ημέρες.