«One World»: Η Lady Gaga και διάσημοι μουσικοί σε ένα τεράστιο συναυλιακό γεγονός για τον ΠΟΥ

lady-gaga Rob Latour
ΤΡΙΤΗ, 07 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2020

Η Αμερικανίδα pop star έχει ήδη συγκεντρώσει 35 εκατομμύρια δολάρια για να ενισχύσει τις προσπάθειες αντιμετώπισης του κορωνοϊού.

Στις 18 Απριλίου η Lady Gaga σε συνεργασία με την φιλανθρωπική οργάνωση Global Citizen έχει προγραμματίσει μια συναυλία που έχει στόχο να ενισχύσει τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας. Μέχρι στιγμής έχουν συγκεντρωθεί περίπου 35 εκατομμύρια δολάρια, τα οποία θα διατεθούν στο ειδικό ταμείο αντιμετώπισης του νέου κορωνοϊού COVID19 για την αγορά προστατευτικού και υγειονομικού εξοπλισμού.

Στην μοναδική συναυλία θα συμμετάσχουν από το σπίτι τους η Lady Gaga, ο Paul McCartney, η Billie Eilish, ο Elton John, ο John Legend, ο Chris Martin, ο Andrea Bocelli, η Lizzo, ο Maluma, η Kacey Musgraves, η Alanis Morissette, ο Billie Joe Armstrong, ο J Balvin, ο Burna Boy, ο Stevie Wonder, ο Eddie Vedder και ο Keith Urban.

Κατά την διάρκεια του μοναδικού event θα εμφανιστούν επίσης ο David Beckham, η Kerry Washington και ο Idris Elba. Η συναυλία θα μεταδοθεί μέσω YouTube, Twitter και Facebook.

«Είμαστε όλοι τόσο ευγνώμονες για όλους τους επαγγελματίες υγείας σε όλη την χώρα και όλο τον κόσμο. Αυτό που κάνετε είναι να θέτετε τους εαυτούς σας σε κίνδυνο για να βοηθήσετε τον κόσμο και σας χαιρετούμε. Ήταν τιμή που βοήθησα με αυτό την τεράστια εκπομπή, όπου πρέπει να αφηγηθούμε τις ιστορίες και να γιορτάσουμε την κοινότητα της πρώτης γραμμής, τους εργαζόμενους στην υγειονομική περίθαλψη και τις πράξεις καλοσύνης τους» δήλωσε η Gaga στην βίντεο ανακοίνωση της.

Κλείνοντας, η βραβευμένη με Όσκαρ pop star τόνισε πως στόχος της συναυλίας είναι «να γιορτάσουμε και να τονίσουμε την μοναδική, αγαθή παγκόσμια κοινότητα που εγείρεται. Θέλουμε να γιορτάσουμε και να ενθαρρύνουμε την δύναμη του ανθρώπινου πνεύματος».