Απορρίφθηκε η μήνυση κατά της Universal για την καταστροφική πυρκαγιά του 2008

universal-vault-fire Ric Francis
ΤΡΙΤΗ, 07 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2020

Πολλοί μεγάλοι αστέρες της μουσικής είχαν κινηθεί δικαστικά λόγω της απώλειας πρωτότυπων ηχογραφήσεων.

Τα ομοσπονδιακά δικαστήρια απέρριψαν την μήνυση που είχαν καταθέσει πολλά μεγάλα ονόματα της μουσικής κατά της Universal Music Group για την πυρκαγιά του 2008 στις αποθήκες της, η οποία είχε ως αποτέλεσμα να χαθούν πολλές πρωτότυπες ηχογραφήσεις.

Ανάμεσα στους μουσικούς που είχαν κινηθεί νομικά κατά της UMG μετά από σχετικό άρθρο των New York Times ήταν οι Soundgarden, Steve Earle και Hole, καθώς και οι κληρονόμοι του Tupac Shakur και του Tom Petty. Μετά την παραπομπή της υπόθεσης σχεδόν όλοι οι ενάγοντες αποσύρθηκαν όταν τους γνωστοποιήθηκε πως είτε δεν επηρεάστηκαν τα αρχεία τους, είτε υπήρχαν αντίγραφα, με εξαίρεση την πρώην σύζυγο του Petty, την Jane Petty.

EPA/Shutterstock / Andrew Gombert

Η πυργκαγιά του 2008 στα αρχεία της UMG είχε χαρακτηριστεί ως «η μεγαλύτερη συμφορά στην ιστορία της βιομηχανίας της μουσικής».

Σύμφωνα με την απόφαση των ομοσπονδιακών δικαστηρίων, η πρώην δισκογραφική του Petty η MCA (η οποία αποτελεί θυγατρική της UMG) είναι ο νόμιμος κάτοχος των masters του Petty, οπότε και απορρίφθηκε η μήνυση της πρώην συζύγου του.

Ο εκπρόσωπος της UMG εξέφρασε την ικανοποίηση του για την δικαστική απόφαση και σχολίασε πως η υπόθεση βασίστηκε στις «υπερβολές και ανακρίβειες» του σχετικού άρθρου των Times.