Το εγχειρίδιο του Home Barista: ένα βιβλίο για τους λάτρεις του καφέ

panagiotis-nikas
ΤΕΤΑΡΤΗ, 08 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2020

Ο δημιουργός της Coffeexpert, Παναγιώτης Νίκας, μας σερβίρει καφέ τις ημέρες της καραντίνας μέσα από την πρώτη του συγγραφική προσπάθεια.

Έχοντας ως στόχο τη μετάδοση της γνώσης του καφέ και ειδικότερα του εσπρέσο σε όλους όσοι εκτιμούν ότι ο καφές δεν είναι μια απλή καθημερινή συνήθεια, ο Παναγιώτης Νίκας, δημιουργός της Coffeexpert, τις δύσκολες ημέρες της καραντίνας μας παίρνει μαζί του σε ένα ταξίδι στον δρόμο του καφέ.

Διατηρώντας την ίδια επιθυμία από το 1987, την επιθυμία για τελειότητα, και έχοντας συμπυκνώσει το απόσταγμα της 30χρονης εμπειρίας του σε ένα βιβλίο, ο Παναγιώτης Νίκας θέλει να μας μυήσει στα πιο «βαθιά» γνωστικά μονοπάτια του καφέ και να μας μετατρέψει σε Home Barista. Ποιος είναι, άλλωστε, πιο ειδικός να κάνει κάτι τέτοιο, από τον ίδιο, η εταιρία του οποίου στην αρχή δραστηριοποιήθηκε στην οργάνωση επιχειρήσεων μαζικής εστίασης και εξελίχθηκε σε εισαγωγική και εμπορική με τις διακρίσεις να διαδέχονται η μία την άλλη (“GOLD TOP COFFEE PUBLISHING AWARD” – “SILVER TOP ATHENS COFFEE IMPORTER AWARD” & “SILVER TOP BARISTA TRAINING COMPANY AWARD”), ενώ το πάθος του για μετάδοση της γνώσης και η αγάπη του στην εκπαίδευση οδήγησαν στη δημιουργία της Barista Academy που παρέχει ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα εκπαίδευσης barista για πρώτη φορά στην Ελλάδα, με δική του ύλη και μέθοδο.

Στο βιβλίο του θα ανακαλύψετε χρήσιμες λεπτομέρειες για την παρασκευή όλων των ειδών καφέ, προτάσεις για μηχανές καφέ και τους τρόπους της σωστής λειτουργίας και συντήρησης τους, όπως και πολλές ακόμη χρήσιμες πληροφορίες για να γνωρίσετε και να απολαύσετε τον καφέ, όπως του αξίζει.

Σύντομα έρχονται και τα δύο του επόμενα βιβλία μεταφρασμένα και στα αγγλικά, ενώ τώρα που έχετε ελεύθερο χρόνο, μπορείτε να τον ακολουθήσετε στο κανάλι του στο youtube, όπου δίνει μοναδικές συμβουλές και tips μετατρέποντας τους coffee lovers σε πραγματικούς γνώστες του καφέ.

Info
Το εγχειρίδιο του Home Barista
gl-publications