Ο Alexander McQueen φτιάχνει το soundtrack για μια πασαρέλα στο σπίτι

alexander-mcqueen-fashion-show
ΤΕΤΑΡΤΗ, 08 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2020

Ο βρετανικός οίκος μόδας έχει δημιουργήσει δύο μοναδικά playist με τραγούδια που έχουν χρησιμοποιηθεί στο παρελθόν σε επιδείξεις του.

Οι επιδείξεις μόδας μπορεί να έχουν παγώσει προσωρινά λόγω της πανδημίας του νέου κορωνοϊού, όμως ο οίκος μόδας που ίδρυσε ο Alexander McQueen πήρε μια πρωτοβουλία για να κάνει πιο ευχάριστες και λαμπρές τις ώρες που περνάμε στο σπίτι. Το νέο κανάλι του Alexander McQueen στο Spotify έχει δημιουργήσει playlist με τραγούδια από τις επιδείξεις του εμβληματικού μόδιστρου.

Στις εννέα περίπου ώρες μουσικής περιλαμβάνονται ορχηστρικά και techno pop τραγούδια που έχουν χρησιμοποιηθεί από τον οίκο μόδας στο παρελθόν. Την επιμέλεια των τραγουδιών ανέλαβε ο John Gosling, ο οποίος είναι υπεύθυνος για την μουσική επένδυση του Alexander McQueen για πάνω από 20 χρόνια.

Shutterstock / Lev Radin

Τα δύο πρώτα playlist που έχουν ανέβει στο Spotify αποτελούνται από κλασσικές συνθέσεις του Mozart, τραγούδια από soundtrack ταινιών όπως το «Interstellar» (Hans Zimmer) και «Η άφιξη» (Jóhann Jóhannsson) και κομμάτια από καλλιτέχνες όπως οι Vaults, Philip Glass και Aukai.

Ο οίκος μόδας σκοπεύει να δημιούργησει κι άλλα playlist σε συνεργασία με την Isobel Waller-Bridge και την Σύγχρονη Ορχήστρα του Λονδίνου, η οποία ερμήνευσε ζωντανά το soundtrack για την ανοιξιάτικη/καλοκαιρινή συλλογή του 2020 που παρουσιάστηκε τον περασμένο Οκτώβριο.