«Gucci»: Η σκοτεινή πλευρά της μόδας από την ματιά του Ridley Scott με την Lady Gaga

gucci-katastima Cineberg
ΠΕΜΠΤΗ, 09 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2020

Μετά το «Τhe Last Duel», ο πολυβραβευμένος σκηνοθέτης σκοπεύει να γυρίσει μια ταινία με θέμα την δολοφονία του Maurizio Gucci.

Η παραγωγής της τελευταία ταινίας του Ridley Scott μπορεί να έχει παγώσει λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, όμως ο Βρετανός σκηνοθέτης έχει ήδη σχεδιάσει την επόμενη ταινία του. Αφού ολοκληρώσει το «The Last Duel» με τους Ben Affleck, Matt Damon και Adam Driver, ο Scott θα γυρίσει το «Gucci» με θέμα την δολοφονία του Maurizio Gucci το 1995.

Ο Maurizio Gucci ήταν εγγονός του Guccio Gucci που διεύθυνε τον ιταλικό οίκο μόδας την δεκαετία του 1980 και σύμφωνα με άρθρο του Hollywood Reporter ο σκηνοθέτης βρίσκεται σε συζητήσεις με την Lady Gaga.  

REX/Shutterstock

Ο Maurizio Gucci δολοφονήθηκε το 1995 στο Μιλάνο, ενάμισι χρόνο μετά την πώληση των μετοχών του στον ιταλικό οίκο μόδας.

Πιο συγκεκριμένα η Αμερικανίδα τραγουδίστρια που άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις με την ερμηνεία της στο «Ένα αστέρι γεννιέται» του Bradley Cooper προορίζεται για τον ρόλο της πρώην συζύγου του Maurizio, Patrizia Reggiani, η οποία είχε εμπλοκή στην δολοφονία.

Το σενάριο της ταινίας θα φέρει την υπογραφή του Roberto Bentivegna και θα είναι βασισμένο στο βιβλίο «The House Of Gucci: A Sensational Story Of Murder, Madness, Glamour And Greed» της Sara Gay Forden.

BEI/Shutterstock / Andrew H. Walker

Το άρθρο του Hollywood Reporter εξηγεί πως το «Gucci» θα κυκλοφορήσει μέσω της MGM, μετά από έναν «πόλεμο προσφορών» με το Netflix. Τελικά ο Scott αποφάσισε να συνεργαστεί με το παραδοσιακό στούντιο για να εξασφαλίσει την προβολή της ταινίας στους κινηματογράφους.

Εφόσον δεν επηρεαστεί δραματικά η παραγωγή του «The Last Duel» από τα έκτακτα μέτρα καραντίνας, ο Scott αναμένεται να ξεκινήσει σχετικά άμεσα την παραγωγή του «Gucci» καθώς η MGM έχει προγραμματίσει την πρεμιέρα της ταινίας για τις 24 Νοεμβρίου 2021.