Η καραντίνα κυλά πιο όμορφα με κλασικές συναυλίες των Radiohead

radiohead
ΠΕΜΠΤΗ, 09 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2020

Κάθε εβδομάδα θα μοιράζονται ένα νέο βίντεο από το πλούσιο αρχείο τους, μέχρι να αρθούν τα έκτακτα μέτρα (ή ξεμείνουν από συναυλίες).

Τα έκτακτα μέτρα κοινωνικής αποστασιοποίησης για τον περιορισμό της διασποράς του νέου κορωνοϊού έχουν βάλει φρένο σε συναυλίες, φεστιβάλ και περιοδείες σε όλο τον κόσμο. Αυτό δεν σημαίνει όμως ότι οι μουσικοί έχουν μείνει με σταυρωμένα τα χέρια και μέσω του πλατφόρμων streaming και social media συνεχίζουν να διασκεδάζουν και να ψυχαγωγούν από απόσταση.

Οι Radiohead αποφάσισαν να μοιραστούν πολλές κλασικές συναυλίες τους μέσω του επίσημου καναλιού τους στο YouTube με στόχο να εμψυχώσουν τους θαυμαστές τους που έχουν κλειστεί στα σπίτια τους το τελευταίο διάστημα. Ξεκινώντας με την συναυλία που έδωσαν στο Δουβλίνο της Ιρλανδίας το 2000, οι Radiohead θα σκοπεύουν να ανεβάσουν πολλές ιστορικές εμφανίσεις τους στις επόμενες εβδομάδες.

«Τώρα που δεν έχετε την επιλογή να πάτε έξω ή όχι, μπορούμε να σας επιστήσουμε την προσοχή σε αυτές τις ψυχαγωγικές δραστηριότητες;» αναφέρουν οι Radiohead στην ανακοίνωση τους, συμπληρώνοντας πως θα ανεβάζουν μια συναυλία κάθε εβδομάδα μέχρι να αρθούν τα έκτακτα μέτρα καραντίνας «ή ξεμείνουμε από συναυλίες. Ποιο θα έρθει πρώτο; Κανείς δεν ξέρει».

Η συναυλία στην Ιρλανδία πραγματοποιήθηκε λίγες μέρες μετά την κυκλοφορία του «Kid A» και περιλαμβάνει 23 τραγούδια, όπως τα «Optimistic», «Morning Bell», «The National Anthem», «In Limbo» και «Pearl». Ο Dilly Gent είχε αναλάβει την σκηνοθεσία της συναυλίας, ενώ ο Quin Williams το μοντάζ. Η πρεμιέρα του βίντεο στο YouTube θα πραγματοποιηθεί απόψε τα μεσάνυχτα.