Ο John Carpenter επισκέπτεται ξανά τον εξωγήινο τρόμο στην Ανταρκτική

the-thing
ΠΕΜΠΤΗ, 09 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2020

Το «Lost Cues: The Thing» περιλαμβάνει νέες ηχογραφήσεις της ανέκδοτης μουσικής που είχε γράψει για το κλασικό θρίλερ επιστημονικής φαντασίας.

Έχουν περάσει σχεδόν 40 χρόνια από όταν ο John Carpenter έσπειρε τον τρόμο με το ατμοσφαιρικό θρίλερ επιστημονικής φαντασίας «Η απειλή» και ο καταξιωμένος σκηνοθέτης και συνθέτης αποφάσισε να κυκλοφόρησε την ανέκδοτη μουσική που έγραψε για την ταινία.

Πέραν των πρωτοποριακών ειδικών εφέ και της εκπληκτικής ερμηνείας του Kurt Russell, η ταινία του Carpenter που κυκλοφόρησε στις κινηματογραφικές αίθουσες το 1982 ξεχώρισε για το soundtrack που έγραψε ο θρυλικός Ennio Morricone.

«Επειδή δεν είχαμε τελειώσει με το μοντάζ της ταινίας, ο Ennio έπρεπε να γράψει την μουσική χωρίς να έχει δει την ολοκληρωμένη ταινία. Όταν τα βάλαμε όλα μαζί, υπήρχαν δραματικά κενά όπου ήθελα να υπάρχει μουσική. Οπότε πήγα και έγραψα μερικά απλά κομμάτια που γέμισαν τα κενά» εξήγε ο Carpenter.

Οι πρωτότυπες ηχογραφήσεις της μουσικής που είχε γράψει έχουν πλέον χαθεί στον χρόνο, όμως ο σκηνοθέτης ξαναπήγε στο στούντιο με τον Daniel Davies και τον Cody Carpenter για να ηχογραφήσει νέες εκτελέσεις. Το «Lost Cues: The Thing» περιλαμβάνει αυτές τις νέες εκδοχές της μουσικής και θα κυκλοφορήσει μέσω των Waxwork και Sacred Bones στις 5 Μαΐου.

Το άλμπουμ διατίθεται σε CD και βινύλιο 180 γραμμαρίων στα χρώματα της Ανταρκτικής και έρχεται με νέο artwork από την Phantom City Creative, η οποία είχε επιμεληθεί το εξώφυλλο της επανέκδοσης του soundtrack της ταινίας.

Η προπώληση του «Lost Cues: The Thing» έχει ήδη ξεκινήσει, ενώ υπάρχει ένα limited edition box set με το πρωτότυπο soundtrack που έγραψε ο Morricone.

Ακούστε ένα δείγμα του «Lost Cues: The Thing»