Συμβουλές ψυχολογικής υποστήριξης της επιδερμίδας σας

gunaika-omorfia-epidermida
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 10 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2020

Για να σας βρει η λήξη της καραντίνας πιο λαμπερή και όμορφη από ποτέ.

Ακόμη και αν δεν υπήρχε ο τρόμος του ιού εκεί έξω, ένας παρατεταμένος εγκλεισμός από μόνος του δημιουργεί έντονο στρες, αναστατώνοντας το σώμα με διάφορους τρόπους και ποικίλα ψυχοσωματικά συμπτώματα. Αυτά, είτε επιδεινώνουν υπάρχουσες παθήσεις του δέρματος -έκζεμα ή ροδόχρους ακμή-, είτε προκαλούν παρενέργειες όπως μουντή όψη, υπερβολική εφίδρωση, τριχόπτωση, αϋπνίες, διαταραχές όρεξης, ακόμη και ρυτίδες.

«Η ψυχική ηρεμία είναι ζωτικής σημασίας όταν δεν έχετε πολλά πράγματα να κάνετε, γι’ αυτό είναι απαραίτητο να γίνετε περισσότερο δημιουργικές προς όφελος τόσο της υγείας σας όσο και της ομορφιάς σας», λέει η Dr. Karen Mallin, εκπαιδεύτρια στα τμήματα συμπεριφορικών επιστημών και ψυχοδερματολογίας στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο Jackson Memorial Hospital στο Μαϊάμι, και δίνει μερικές χρηστικές συμβουλές που νικούν την πλήξη και το στρες προς όφελος της επιδερμίδας σας -και όχι μόνο.  

Μαγειρέψτε: Το μαγείρεμα δεν είναι πλέον αγγαρεία όταν βρίσκεστε 24 ώρες το 2ωρο μέσα στο σπίτι, αλλά μια δημιουργική διέξοδος. Και κάτι παραπάνω: ετοιμάζοντας μενού που αποτελούνται από καθαρές τροφές και όχι έτοιμες ή επεξεργασμένες, προσφέρετε ένα τεράστιο όφελος στην διατήρηση της λάμψης της επιδερμίδας σας. Δώστε προτεραιότητα σε θρεπτικά συστατικά που προσφέρουν τα λαχανικά, τα φρούτα, οι φυτικές ίνες και η άπαχη πρωτεΐνη και προσθέσετε ένα αντιοξειδωτικό συμπλήρωμα διατροφής κάθε μέρα.

 Κινηθείτε: Η εργασία από το σπίτι μπορεί να οδηγήσει σε σημαντική πτώση της καθημερινής σωματικής δραστηριότητας, ειδικά αν είστε συνηθισμένες να πηγαίνετε τακτικά στο γυμναστήριο. Μπορείτε όμως να ενεγοποιήσε το μυϊκό σας σύστημα μέσα στο σπίτι ακολουθώντας on line προγράμματα προπόνησης της αρεσκείας σας. Οι ενδορφίνες που εκλύονται από τον εγκέφαλο μετά από 30 λεπτά σωματικής άσκησης εξαφανίζουν το στρες και κάνουν το δέρμα σας να λάμπει από τόνωση και ευφορία.

Ενυδατωθείτε: Μένοντας για πολλές ώρες στο σπίτι το σπίτι χωρίς να εκτελείτε κάποια σημαντική σωματική δραστηριότητα, ο οργανισμός σας είναι βέβαιο ότι θα διψά λιγότερο. Αλλά μην αφήσετε αυτό να σας ξεγελά γιατί το δέρμα σας αφυδατώνεται πολύ πιο γρήγορα από το σώμα σας. Κάντε σύστημα την κατανάλωση νερού, φυσικών χυμών και ροφημάτων βοτάνων ανά δύο ώρες, ώστε να έχετε συμπληρώσει σχεδόν 2 λίτρα πολύτιμων υδατικών συστατικών στο δέρμα σας μέχρι την ώρα του νυχτερινού ύπνου.

Διαλογιστείτε: Πρόσφατη μελέτη από μια ερευνητική ομάδα του πανεπιστημίου του Χάρβαρντ απέδειξε ότι δεν υπάρχει κάποιο «θαύμα» που κρύβεται μέσα σε μια δεκάλεπτη ρουτίνα διαλογισμού, αλλά μια πρωτόγνωρη εμπειρία, που σας βοηθά να βρείτε τον δρόμο όχι μόνο για καλύτερη ψυχική υγεία, αλλά και για διαρκή διατήρηση της νεότητας από μέσα προς τα έξω. Μετά οκτώ βδομάδες καθημερινού διαλογισμού, οι μαγνητικές τομογραφίες των συμμετεχόντων αποκάλυψαν ότι οι μεταβολές που συμβαίνουν στη δομή του εγκεφάλου, βοήθησαν στην σταδιακή μείωση των στρεσογόνων συναισθημάτων, πολλαπλασιάζοντας τα οφέλη στην όψη του προσώπου, χάρη στη σταδιακή μείωση των συσπάσεων της επιδερμίδας εξαιτίας του μόνιμου στρες, τόνιζαν οι ερευνητές. 

Απολαύστε: Στη συγκεκριμένη περίοδο υψηλού στρες, το δέρμα του προσώπου υφίσταται ραγδαίες αναταραχές της ομαλής λειτουργίας του. Όμως, ξεπερνώντας τα βιομηχανικά καλλυντικά προϊόντα καθαρισμού, απολέπισης και ενυδάτωσης, μια ολιστική προσέγγιση της φροντίδας του προσώπου με 100% φυσικά υλικά, μπορεί να βοηθήσει το δέρμα να ανταποκριθεί καλύτερα στην εξομάλυνση όλων των προβλημάτων. Οι ολιστικές ρουτίνες περιποίησης του προσώπου είναι απίστευτα ευεργετικές επειδή, εκτός από τα μεγάλα οφέλη τους στα προβλήματα της επιδερμίδας, επηρεάζουν θετικά τον εγκέφαλο και τα συναισθήματα. Ένα ατμόλουτρο προσώπου, μια απολέπιση με καφέ και μια ενυδατική μάσκα με μέλι δεν κοστίζει τίποτε, αλλά προσφέρουν τα πάντα.

Μακιγιαριστείτε: Ακόμη και καθόλου να μην βγείτε από το σπίτι, ακόμη και αν δεν επικοινωνείτε με τον έξω κόσμο μέσω Skype, ακολουθήστε την τελετουργία ενός ολοκληρωμένου μακιγιάζ. Σύμφωνα με έρευνες, η περιποίηση της όψης σας μπορεί να μετριάσει το άγχος και να σας χαλαρώσει, έστω και προσωρινά. Επιπλέον, το μακιγιάζ είναι ένας τρόπος έκφρασης και εξωτερίκευσης των συναισθημάτων. Το να ασχοληθείτε με την ανάδειξη μιας τέλειας εικόνας του εαυτού σας μπροστά από τον καθρέφτη αποτελεί μία υπέρτατη πράξη σεβασμού σ’ εσάς τις ίδιες. Λίγο χρώμα, πάντα θα σας κάνει πιο χαρούμενες.

Κοιμηθείτε: Οι επιστήμονες λένε ότι κατά τη διάρκεια ενός φυσιολογικού κύκλου του ύπνου, τα κύτταρα ανανεώνονται και αποβάλλονται οι τοξίνες, ενώ παράλληλα ενεργοποιείται η παραγωγή κολλαγόνου -η κύρια πρωτεΐνη που χαρίζει σφριγηλότητα και πυκνότητα στην επιδερμίδα. Αν αντιμετωπίζετε προβλήματα αϋπνίας ή διακεκομμένου κύκλου ύπνου, είναι καλό να γνωρίζετε ότι η κατανάλωση μιας μπανάνας, λίγης σοκολάτας ή ενός γαλακτοκομικού προϊόντος τρεις ώρες πριν την κατάκλιση θα σας βοηθήσει σημαντικά. Αυτές οι τροφές περιέχουν τρυπτοφάνη, ένα απαραίτητο αμινοξύ, το οποίο ο οργανισμός αδυνατεί να παράξει από μόνος του. Κατά την πέψη, η τρυπτοφάνη μετατρέπεται σε σεροτονίνη (νευροδιαβιβαστής) και εν συνεχεία σε μελατονίνη, τη γνωστή και ως ορμόνη του ύπνου. 

ΤΗΕ ΒΕΑUTY TEAM