Ο Bob Dylan πάτησε στην κορυφή των charts για πρώτη φορά

bob-dylan
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 10 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2020

Η 17λεπτη μπαλάντα «Murder Most Foul» του βραβευμένου με Νόμπελ λογοτεχνίας μουσικού κυκλοφόρησε πριν από δύο εβδομάδες.

Μετά από έξι δεκαετίες στον χώρο της μουσικής, ένα Όσκαρ, μια Χρυσή Σφαίρα, ένα Νόμπελ Λογοτεχνίας και πάνω από δέκα βραβεία Grammy, ο Bob Dylan κατάφερε να κατακτήσει τα αμερικάνικα charts για πρώτη φορά στην καριέρα του με το «Murder Most Foul».

Πολλά τραγούδια που έγραψε έχουν καταλάβει την πρώτη θέση των charts – όπως το «Blowin’ in the Wind» από τους Peter, Paul and Mary το 1963 ή το «Mr. Tambourine Man» από τους Byrds το 1965 – δεν το είχε καταφέρει ο ίδιος ως solo μουσικός.

AP

Κλασικά και πολυαγαπημένα τραγούδια του όπως τα «Like A Rolling Stone», «Rainy Day Women #12 & 35» και «Things Have Changed» έφτασαν μέχρι την δεύτερη θέση. Τελικά η 17λεπτη μπαλάντα με αναφορές στην δολοφονία του John F. Kennedy τα κατάφερε με 10.000 downloads την πρώτη εβδομάδα κυκλοφορίας.

Η πιο πρόσφατη full-length κυκλοφορία του Dylan ήταν το «Triplicate» το 2017 που αποτελείται από διασκευές κλασικών αμερικάνικων τραγουδιών. Τελευταίος δίσκος με πρωτότυπο υλικό ήταν το «Tempest» το 2012.