Uncorked: μια ταινία για το κρασί που μπορείτε να δείτε στην καραντίνα

uncorked
ΤΕΤΑΡΤΗ, 22 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2020

Στο Uncorked, μια νέα ταινία του Νetflix, ένας νέος άνθρωπος βρίσκεται παγιδευμένος ανάμεσα στην επιθυμία του να γίνει sommelier και την επιθυμία του πατέρα του να τον αναγκάσει να αναλάβει την οικογενειακή επιχείρηση μπάρμπεκιου. Είναι μια μάχη ανάμεσα στο παλιό και το νέο και ένας παρόμοιος πόλεμος μαίνεται πίσω από την κάμερα καθώς ο παραγωγός-σεναριογράφος, Prentice Penny, εδώ κάνει το σκηνοθετικό ντεμπούτο του.

Ο πρωταγωνιστής, Mamoudou Athie, είναι γνωστός για τους μικρούς ρόλους του στο The Front Runner, Get Down και Sorry for Your Loss, έχει τον πρώτο του πρωταγωνιστικό ρόλο ως Elijah, ένας άνθρωπος που δουλεύει σε δυο δουλειές στο Μέμφις: σε μια τοπική κάβα και στην οικογενειακή ψησταριά του πατέρα του. Ο πατέρας του (Courtney B Vance) σκοπεύει να του δώσει τα ηνία, αλλά ο Εlijah έχει αυξανόμενο ενδιαφέρον για το κρασί και κάνει άλλα σχέδια. Με την επιφυλακτική υποστήριξη της μητέρας του (Niecy Nash) ξεκινάει μια προσπάθεια να γίνει master sommelier, ακόμα κι αν αυτό σημαίνει προβλήματα στο σπίτι.

Σύμφωνα με την κινηματογραφική κριτική της εφημερίδας Guardian: «το Uncorked είναι ενδεικτικό του είδους ταινιών που έχει, στην πλειοψηφία του, το Netflix: επαρκές προϊόν μεσαίου ρυθμού που είναι δύσκολο να το μισήσετε, αλλά ακόμα πιο δύσκολο να το λατρέψετε. Είναι η παλαιά ιστορία του παιδιού που δεν θέλει να κληρονομήσει την οικογενειακή επιχείρηση επειδή έχει το δικό του πάθος και με αυτούς τους δύο ανταγωνιστικούς κόσμους να είναι φαγητό και ποτό, θα περίμενε κανείς τουλάχιστον να μας τρέχουν τα σάλια με αυτό που βλέπουμε στην οθόνη». Αλλά παρά το γέμισμα του σεναρίου με ορολογία, ο Penny αγωνίζεται να κάνει κάθε πλευρά πραγματικά ζωντανή. Η ταινία μας βοηθά να κατανοήσουμε και να εκτιμήσουμε τη στροφή του Elijah προς την κουλτούρα του κρασιού.

Υπάρχει μια αισθητική που λείπει και είναι μια ταινία που χρειάζεται απεγνωσμένα μία. Με βαθμολογία 6,4 στο IMDb, είναι ένα ευκολόπεπτο φιλμ που μπορεί να μας διασκεδάσει ένα χαλαρό απόγευμα, αλλά όχι αρκετό για να παραμείνει στη μνήμη μας για περισσότερο χρόνο.

www.krasiagr.com