Ο Stanley Kubrick μιλά για τον Stanley Kubrick

stanley-kubrick
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 10 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2020

Κυκλοφόρησε το πρώτο τρέιλερ του νέου ντοκιμαντέρ για τον εμβληματικό σκηνοθέτη μέσα από τα δικά του λόγια.

Ο Stanley Kubrick θεωρείται ως ένας από τους πιο εμβληματικούς σκηνοθέτες στην ιστορία του κινηματογράφου για το μοναδικό όραμα και την τελειομανία του που συνεχίζει να εμπνέει νέους δημιουργούς. Ένα νέο ντοκιμαντέρ σε σκηνοθεσία του Grégory Monro έρχεται να παρουσιάσει τον Kubrick από μια διαφορετική σκοπιά.

Σε αντίθεση με παλαιότερα ντοκιμαντέρ που έχουν γυριστεί για τον Αμερικάνο σκηνοθέτη, το «Kubrick by Kubrick» είναι βασισμένο σε μια σειρά συνεντεύξεων που είχε παραχωρήσει στον Γάλλο κριτικό κινηματογράφου Michel Ciment. Ο Monro έχει γυρίσει επίσης ταινίες για την Calamity Jane, τον Michel Legrand και τον Henri de Toulouse-Lautrec.

«Η σκηνοθεσία μια ταινίας, εάν προσπαθήσεις να την κάνεις σωστά, δεν είναι πάντοτε διασκεδαστική» δηλώνει ο Kubrick στο τρέιλερ του ντοκιμαντέρ. Στην ταινία του Monro εμφανίζονται επίσης ορισμένοι πρωταγωνιστές των ταινιών που γύρισε ο Kubrick, όπως ο Malcolm McDowell από το «Κουρδιστό πορτοκάλι» και η Shelley Duvall από την «Λάμψη».

Η πρεμιέρα του «Kubrick by Kubrick» είχε προγραμματιστεί να γίνει στο φεστιβάλ κινηματογράφου Tribeca, το οποίο όμως έχει αναβληθεί λόγω της πανδημίας του νέου κορωνοϊού, οπότε παραμένει άγνωστο πότε θα κυκλοφορήσει τελικά στις κινηματογραφικές αίθουσες.