Επανεκδίδεται η κοινή πορεία Iggy Pop και David Bowie

iggy-pop-david-bowie
ΔΕΥΤΕΡΑ, 13 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2020

Ο «Νονός του Punk» ανακοίνωσε την κυκλοφορία ενός box set της ιστορικής συνεργασίας του με τον «Starman».

Τα χρόνια που πέρασε ο Iggy Pop με τον David Bowie στο Βερολίνο την δεκαετία του 1970 ήταν ιδιαίτερα δημιουργικά, με τους δύο θρυλικούς μουσικούς να κυκλοφορούν μαζί δύο άλμπουμ. Ο Iggy Pop ανακοίνωσε πως ένα νέο box set αφιερωμένο στην συνεργασία του με τον Bowie, το «The Bowie Years», θα κυκλοφορήσει στις 29 Μαΐου.

Το «The Bowie Years» αποτελείται από επτά δίσκους και περιλαμβάνει τα δύο συνεργατικά άλμπουμ – «The Idiot» και «Lust For Life» – το live άλμπουμ «TV Eye» καθώς και πλούσιο bonus υλικό, όπως εναλλακτικές εκτελέσεις και μίξεις, καθώς και ένα 40σέλιδο βιβλίο.

Το box set συμπεριλαμβάνει τρεις ζωντανές ηχογραφήσεις από τον Μάρτιο του 1977 που δεν έχουν κυκλοφορήσει επίσημα μέχρι σήμερα, τα «Live at The Rainbow Theatre, London», «:Live at The Agora, Cleveland» και «Live at Mantra Studio, Chicago».

Σύμφωνα με τις επίσημες ανακοινώσεις το 40σέλιδο βιβλίο περιλαμβάνει συνεντεύξεις και άρθρα από μουσικούς που έπαιξαν στους δίσκους, αλλά και διάσημους οπαδούς των Iggy Pop και David Bowie που μιλούν για την επίδραση που είχαν τα συγκεκριμένα άλμπουμ.

REX/Shutterstock

Μαζί με τις ανακοινώσεις ο Pop έδωσε στην δημοσιότητα μια εναλλακτική εκδοχή του «China Girl» από το «The Idiot» το οποίο αργότερα ο Bowie διασκεύασε στο «Let’s Dance» το 1983. Η προπώληση του box set, αλλά και των δύο συνεργατικών άλμπουμ μεμονωμένα, έχει ξεκινήσει.

Ακούστε την εναλλακτική εκδοχή του «China Girl»