Ταξιδεύουμε από το σπίτι με τις καλύτερες ταξιδιωτικές εκπομπές online

taksidi-ntokimanter
ΤΕΤΑΡΤΗ, 22 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2020

Για το επόμενο διάστημα τα μοναδικά ταξίδια που θα κάνουμε φαίνεται πως θα είναι από τον καναπέ μας, με τη βοήθεια διάφορων τηλεοπτικών εκπομπών που βρίσκονται στο διαδίκτυο με σκοπό να ικανοποιήσουν την ταξιδιάρα ψυχή μας.

Parts Unknown για πολυπράγμονες
Μπορεί ο Anthony Bourdain να έχει φύγει από τη ζωή, αλλά η διάσημη ταξιδιωτική/γαστρονομική εκπομπή του παραμένει μια από τις πιο αγαπημένες στο διαδίκτυο. Στο πλαίσιο της εκπομπής Parts Unknown, ο Anthony Bourdain γύρισε τον πλανήτη πολλές φορές, ψάχνοντας για μουσική, πολιτισμό, χιούμορ, ιστορία και φυσικά καλό φαγητό και για 12 ολόκληρες σεζόν μας προσέφερε υλικό από διάφορα μέρη του πλανήτη, από τις Άνδεις μέχρι το Ανόι, οπου βρέθηκε με τον τότε πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών, Μπαράκ Ομπάμα.

Planet Earth και Planet Earth II για επαφή με τη φύση
Έπρεπε να περιμένουμε 10 χρόνια μετά το Planet Earth, την πρωτοποριακή σειρά ντοκιμαντέρ φυσικής ιστορίας με τον Sir David Attenborough ως narrator, για να δούμε το sequel Planet Earth II, αλλά άξιζε. Η πρώτη σεζόν επικεντρώνεται σε μια συγκεκριμένη οικολογική κοινότητα και την χλωρίδα και την πανίδα που ζει εκεί σε κάθε επεισόδιο, μας φέρνει σε επαφή με ενυδρίδες της νοτιοανατολικής Ασίας, θιβετιανές αλεπούδες, αίγαγρους στην Αιθιοπία που βρίσκονται σε κίνδυνο, μπλε φάλαινες και πολλά ακόμη είδη. Στο Planet Earth II αξιοποιείται και η εξέλιξη της τεχνολογίας με ultra high definition (4K), drone και βελτιωμένη σταθεροποίηση της κάμερας, ενώ έχει ανακοινωθεί και το Planet Earth III που αναμένεται το 2022.

Salt, Fat, Acid, Heat για πεινασμένους
Η μόνη συμβουλή που θα σας δώσουμε αν δείτε αυτό το ταξιδιωτικό σόου, είναι να το δείτε χορτάτοι. Αλλιώς το πιθανότερο είναι να πατάτε pause στη μέση της νύχτας για να μαγειρέψετε. Εδώ, η Samin Nostrat, σεφ και συγγραφέας γαστρονομίας, ταξιδεύει τον κόσμο κάνοντας στάσεις στο Μεξικό, την Ιαπωνία, την Ιταλία και την πατρίδα της την Καλιφόρνια, με σκοπό να ανακαλύψει τα στοιχεία του τίτλου: τυρί, ελαιόλαδο, miso, τορτίγιες, σάλσα, μέσα από μια σειρά ντοκιμαντέρ βασισμένη στο ομότιτλο βιβλίο μαγειρικής της.

Gaycation για gay-friendly ταξίδια
Η ταξιδιωτική αυτή σειρά είναι αρκετά αλλιώτικη από τις περισσότερες, αφού εδώ στόχος δεν είναι ούτε το φαγητό, ούτε τα αξιοθέατα, αλλά η γκέι κουλτούρα στον κόσμο. Η σειρά είναι παραγωγής Vice και η ηθοποιός Ellen Page μαζί με τον φίλο της και σκηνοθέτη Ian Daniel ταξιδεύει για να μάθει πώς είναι να είσαι LGBTQ+ σε όλο τον κόσμο. Επισκέπτονται χορευτικές σκηνές της Νέας Υόρκης, γκέι μπαρ στο Τόκιο, ενώ περνούν χρόνο στο Ρίο ντε Τζανέιρο, την Τζαμάικα, την Ουκρανία και μιλούν με ντόπιους της κοινότητας με σκοπό να μάθουν για τις διακρίσεις και τις απειλές που μπορεί να δέχονται στην καθημερινότητά τους. Σε κάθε περίπτωση, έχετε κοντά σας και μερικά χαρτομάντηλα καθώς θα υπάρξουν δάκρυα. Χαράς και λύπης.

Lost Cities with Albert Lin για εξερευνήσεις
Σε αυτή τη σειρά παραγωγής National Geographic, ο εξερευνητής και επιστήμονας Albert Lin ανακαλύπτει μερικές από τις πιο διάσημες χαμένες πόλεις του κόσμου. Μαζί του θα δείτε κι εσείς τα μυστικά τούνελ των Knights Templar του Ισραήλ, το Ελ Ντοράντο στις ζούγκλες της Κολομβίας, τα αρχαία, ξεχασμένα νησιά της Μικρονησίας και πολλά άλλα μέρη που δεν έχετε ξανακούσει ποτέ. Στα ταξίδια αυτά, ο Albert Lin μιλά με αρχαιολόγους, ιστορικούς και άλλους ειδικούς με σκοπό να ανακαλύψει τις ρίζες των θρύλων και την πραγματικότητα αυτών των προορισμών σήμερα.