Τα εστιατόρια της Αθήνας στηρίζουν το ιατρικό προσωπικό

cookoovaya
ΤΡΙΤΗ, 14 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2020

Κορυφαίοι επιχειρηματίες στον χώρο της εστίασης βάζουν το δικό τους λιθαράκι στον αγώνα που κάνει το ιατρικό προσωπικό των νοσοκομείων αναφοράς, προσφέροντάς τους γεύματα.

Σε μια εποχή που όλοι επιθυμούν και προσπαθούν να βοηθήσουν όπως μπορούν, λόγω της επιδημίας του νέου κορωνοϊού, οι ιδιοκτήτες των εστιατορίων Cookoovaya, Basegrill και Travolta, με τη συνδρομή του Δήμου Αθηναίων, ήταν από τους πρώτους που ξεκίνησαν να παράσχουν τα προϊόντα και τις υπηρεσίες τους για καλό σκοπό, συνεισφέροντας στην κοινωνία με τον δικό τους γευστικό τρόπο.

Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο των Wise Food Stories με θέμα το φαγητό, την ελληνική παραγωγή και την συνεισφορά στην κοινωνία, και της ενέργειας #cook4heroes, τα τρία εστιατόρια, τηρώντας όλες τις συνθήκες ασφάλειας και υγιεινής, μαγειρεύουν τρεις φορές την εβδομάδα για 4 εβδομάδες, προσφέροντας γεύματα σε γιατρούς και νοσηλευτές που εργάζονται στα νοσοκομεία αναφοράς για τον Covid-19.

Και ο σεφ Λευτέρης Λαζάρου, όμως, από το δικό του προπύργιο, το Βαρούλκο, μαζί με την ομάδα του μαγειρεύει αυτές τις δύσκολες στιγμές για τους γιατρούς και νοσηλευτές που φροντίζουν για όλους μας. Όπως αναφέρει ο ίδιος «Αυτό είναι το “ευχαριστώ” μας, το ελάχιστο που μπορούμε να προσφέρουμε για να φτάσει ένα φαγητό στο τραπέζι τους. Αποτελεί μια συμβολική κίνηση από εμάς που ενώνουμε τις δυνάμεις μας με τα εστιατόρια που υποστηρίζουν τη δράση αυτή. Χαιρόμαστε που τα εστιατόρια αυτά αυξάνονται καθημερινά με πνεύμα αλληλεγγύης. Μένουμε σπίτι και μένουμε μαζί και στα δύσκολα».

Στην ενέργεια #cook4heroes προστίθενται συνεχώς νέα εστιατόρια, ενώ μέχρι στιγμής συμμετέχουν μαζί με τα παραπάνω το Vezene Athens και Birdman Athens του Άρη Βεζενέ, το Funky Gourmet, το Opson Restaurant και το Pittabun με τον Νίκο Ρούσσο, το CTC Restaurant του Άλεξ Τσιοτίνη, το Ark με τον Γιάννη Μπαξεβάνη, το Balthazar και Different & Different με τον Χριστόφορο Πέσκια, το Provence Deli με τον Γιώργο Κυριακόπουλο, το Ψωμί & Αλάτι, Alio και Buddha’s hand με τον Γιάννη Λουκάκο, το Botrini’s και το Etrusco με τον Έκτορα Μπροτρίνι, το By the Glass, το Boccanegra Athens και το Cardinale Athens και η λίστα συνεχώς μεγαλώνει.

Στην προσπάθεια συμμετέχουν και ο Kώστας Ντάρλας με τα ψωμιά του, όπως και η εταιρεία Trikalinos Co, αλλά και η Fashion Fruits του Νίκου Λεμονή με τα λαχανικά τους.

Tο #cook4heroes πραγματοποιείται με την συνδρομή των εταιρειών Super Market «ΚΡΗΤΙΚΟΣ», «Φλωρίδης», «Νασόπουλος», «Κιβωτός του Δήμου», «Ευγενία Ιωάννα Κατσαρού» και «Bbpackaging».