Πώς θα εξαφανίζετε ένα σπυράκι από εδώ και στο εξής

gunaika-omorfia-epidermida
ΤΡΙΤΗ, 14 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2020

Μια απλή μέθοδος για να σπάτε ένα σπυράκι χωρίς να το ακουμπάτε πια με τα χέρια ή τα νύχια σας

Η πρώτη σας αντίδραση μόλις κάνει την ανεπιθύμητή του εμφάνιση ένα κόκκινο σπυράκι στο πρόσωπό σας είναι να το ζουλήξετε για να σπάσει. Όμως οι δερματολόγοι φωνάζουν το ίδιο πράγμα εδώ και δεκαετίες -«Κάτω τα χέρια από τα σπυράκια!» -και αυτή την περίοδο ειδικά, λένε ότι θα έπρεπε να απαγορεύεται να ακουμπάτε ένα σπυράκι με χέρια ή νύχια δια ...νόμου. Όταν πιέζετε ένα σπυράκι, στην ουσία καταστρέφετε το δέρμα σας προκαλώντας βλάβη στον μολυσμένο τριχικό θύλακα αυξάνοντας περισσότερο τη φλεγμονή. Φυσικά, αυτό που φοβούνται περισσότερο οι δερματολόγοι λόγω του κορωνοϊού είναι πως το σπάσιμο με τα χέρια, μπορεί να αποδειχθεί τρομερά  επικίνδυνη κίνηση για την υγεία σας γενικότερα.

 Πέρα από την αυτοσυγκράτηση και την υπομονή που πρέπει να δείξετε, οι δερματολόγοι έχουν ένα συγκεκριμένο πρωτόκολλο για να εξαφανίσετε ένα σπυράκι χωρίς να έρθει σε επαφή με τα χέρια σας.

- Τοποθετήστε πάγο: Πηγαίνετε κατ’ ευθείαν στην καταψύκτη και πάρτε ένα κύβο πάγου το οποίο θα τοποθετήσετε πάνω στο σπυράκι. Αυτός είναι ο πιο γρήγορος τρόπος για να μειωθεί η ερυθρότητα και το πρήξιμο που προέρχεται από το εσωτερικό πύον.

- Αντιβακτηριδιακή προστασία: Η επόμενη γραμμή άμυνας είναι η εφαρμογή μιας κρέμας με ισχυρή αντιβακτηριδιακή και σμηγματορυθμιστική δράση πάνω στο σπυράκι αλλά και στη γύρω περιοχή του δέρματος, για να αποτρέψετε πιθανή μόλυνση και επιδείνωση. Ένα σπυράκι δεν είναι τίποτα άλλο παρά μια φλεγμονή του δέρματος κατά την οποία οι σμηγματογόνοι αδένες μολύνονται με βακτήρια, διογκώνονται και γεμίζουν με πύον.

- Αγωγή καθαρισμού με αιθέριο έλαιο τεϊόδεντρου: Αυτό το έλαιο διαθέτει σπουδαίες καταπραϋντικές ιδιότητες, που βοηθούν στην μείωση της ερυθρότητας και της φλεγμονής που οφείλεται σε σπυράκια και ακμή γενικότερα, ενώ καταφέρνει να στεγνώσει ένα σπυράκι από το πύον που περιέχει. Απλά βυθίστε ένα κομμάτι βαμβάκι σε ένα μείγμα από μερικές σταγόνες έλαιο τεϊόδεντρου και μιας κουταλιάς της σούπας τζελ αλόης βέρα και τρίψτε το απαλά στην πληγείσα περιοχή. Ξεπλύνετε το πρόσωπό σας μετά από 15-20 λεπτά.

THE BEAUTY TEAM