Στροφή του Netflix στα κόμικ της Boom! Studios

lumberjanes
ΤΡΙΤΗ, 14 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2020

Ο κολοσσός του streaming ελπίζει να ανταγωνιστεί την Disney+ και την Apple ρίχνοντας το βάρος σε νέες πρωτότυπες παραγωγές.

Ο ανταγωνισμός στον χώρο του streaming έχει ανέβει κατακόρυφα τους τελευταίους μήνες, καθώς η Disney και η Apple, μεταξύ άλλων, έχουν λανσάρει τις δικές τους πλατφόρμες, ενώ σύντομα αναμένονται να μπουν «στο χορό» η Warner και το HBO.

Στην προσπάθεια του να διατηρήσει τα σκήπτρα, το Netflix έχει αποφασίσει να ρίξει περισσότερο βάρος σε πρωτότυπες παραγωγές και επενδύοντας σε μεγάλα ονόματα του Χόλυγουντ, όπως τον Martin Scorsese και τον Adam Sandler.

Boom Studios

Στα πλαίσια του νέο προγραμματισμού και να εμπλουτίσει τον κατάλογο της με ανταγωνιστικό υλικό, το Netflix ανακοίνωσε την σύναψη συμφωνίας με την εταιρεία κόμικ Boom! Studios για την παραγωγή τηλεοπτικών σειρών βασισμένων στους τίτλους της.

Η Boom! Studios μπορεί να μην έχει το μέγεθος των Marvel, DC ή Image Comics, όμως είναι εξαιρετικά δημοφιλής για τις σειρές Lumberjanes, Something Is Killing The Children, Once & Future, Mouse Guard και Coda.

Boom Studios

Έχοντας ως παράδειγμα σειρές όπως το «The Witcher», «The Mandalorian» και το «Game Of Thrones», οι ιθύνοντες του Netflix θεωρούν πως η επένδυση σε franchise που ήδη έχουν μια μεγάλη βάση θαυμαστών θα είναι πιο κερδοφόρα από το να δημιουργήσουν κάτι εξολοκλήρου πρωτότυπο και να επαναλάβουν την επιτυχία του «Stranger Things».

Αξίζει πάντως να σημειωθεί πως στην συμφωνία μεταξύ Netflix και Boom! Studios υπάρχει εμπλοκή της Disney, κάτι που ενδεχομένως να δημιουργήσει προβλήματα στο μέλλον. Το 2013 η 20th Century Studios είχε συνάψει πολυετής συνεργασία με την Boom Studios για κινηματογραφικές παραγωγές και το 2017 μάλιστα απέκτησε ένα μερίδιο μετοχών στην εταιρεία κόμικς.

Boom Studios

Την περασμένη χρονιά η Disney εξαγόρασε την Fox και λίγο αργότερα ακύρωσε τα σχέδια για μια animated σειρά βασισμένο στο Mouse Guard και μια live-action μεταφορά του Lumberjanes. Λογικά η απόφαση πάρθηκε γιατί δεν υπήρχε ανάγκη για άλλο ένα κινηματογραφικό franchise βασισμένο σε κόμικ όταν υπάρχουν οι ήρωες της Marvel.