Νιώθετε μόνοι; Αυτό το μέρος στον κόσμο θα σας παρηγορήσει

palmerston-nisoi-kouk
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 24 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2020

Μήπως η καραντίνα σας έκανε να νιώσετε ο πιο απομονωμένος άνθρωπος στον κόσμο; Υπάρχουν και χειρότερα, στο Palmerston των Νήσων Κουκ.

Ξέρουμε ότι η καραντίνα και η απομόνωση έχει κάνει τους περισσότερους να νιώσουν τη μοναξιά όσο ποτέ άλλοτε. Υπάρχουν, όμως, και χειρότερα. 

Στον Νότιο Ειρηνικό, οι αυτοδιοικούμενοι νήσοι Κουκ που συνδέονται ελεύθερα με τη Νέα Ζηλανδία, αποτελούν για πολλούς άγνωστο μέρος. Κάτι που είναι απόλυτα λογικό, αφού εκτός του ότι βρίσκονται στην άλλη άκρη του πλανήτη, κατοικούνται μόλις από 60 ανθρώπους. 

Είναι όλοι απόγονοι ενός και μοναδικού πρόγονου, που σημαίνει ότι στην περιοχή έχουν πραγματοποιηθεί πολλά… περίεργα ραντεβού, και παίρνουν τις προμήθειές τους από το μοναδικό πλοίο που φτάνει στην περιοχή μόνο 2 φορές το χρόνο, υπάρχουν μόνο δύο τηλέφωνα στο νησί και το internet δουλεύει μονάχα 4 ώρες την ημέρα, ενώ υπάρχει πρόβλημα και με το ηλεκτρικό ρεύμα, το οποίο παρέχεται επίσης μερικές ώρες την ημέρα

Παρά τις δυσκολίες, οι τουρίστες που έχουν επισκεφτεί το μέρος αναφέρουν εξαιρετική φιλοξενία και φιλική διάθεση από τους κατοίκους του απομονωμένου αυτού τόπου, που μάλλον έχουν πολλά μαθήματα να μας δώσουν.