Πιο νεανικό πρόσωπο με μια αυτοσχέδια κούρα επιπέδου spa

woman-spa-home
ΤΕΤΑΡΤΗ, 15 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2020

Δείξτε σα να επισκεφθήκατε την αισθητικό σας με αυτό το σπιτικό μασάζ αναζωογόνησης του προσώπου.

Εάν έχετε συνηθίσει να απολαμβάνετε θεραπείες προσώπου από τα χέρια μιας αισθητικού, γνωρίζετε καλά ότι ένα από τα πιο καταπραϋντικά μέρη που ανακουφίζουν από την ένταση, είναι το μασάζ προσώπου. Και επειδή έχει περάσει αρκετός καιρός από τότε που επισκεφθήκατε τελευταία φορά ινστιτούτο ομορφιάς ή spa (με αβέβαιη ακόμη την ημερομηνία επαναλειτουργίας τους), μια ειδικός έρχεται να δώσει τα σωστά βήματα για να εφαρμόσετε ένα επαγγελματικό μασάζ προσώπου μόνη σας στο σπίτι.

Η Dana Murray, μια ολιστική αισθητικός και makeup artist, γράφει στο δημοφιλές blog της Babe+Beauty: «Μολονότι υπάρχουν πολλές θεραπείες αναζωογόνησης, αντιγήρανσης και λάμψης του δέρματος οι οποίες μπορούν να εφαρμοστούν μόνο στο ιατρείο της αισθητικού ή σε ένα εξειδικευμένο spa, εντούτοις, το μασάζ προσώπου δεν απαιτεί εκπαιδευμένα χέρια επαγγελματία. Το αυθεντικό κινέζικο μασάζ προσώπου έχει χαρακτηριστεί ως “ασιατικό botox”, αιώνες πριν την ενέσιμη εφαρμογή. Διεγείρει, συσφίγγει και αποτοξινώνει το δέρμα απαλύνοντας τις λεπτές ρυτίδες και αντιμετωπίζοντας τη χαλάρωση του προσώπου ανώδυνα και εντελώς φυσικά, χωρίς καμία ξένη ουσία να εισέρχεται στο δέρμα. Τα βήματα είναι απλά και μπορείτε να τα εκτελέσετε με μεγάλη επιτυχία».  

 1. Κατ’ αρχήν, απολυμαίνετε καλά τα χέρια σας σύμφωνα με τις οδηγίες των γιατρών. Μετά, απλώστε σε όλο το πρόσωπο ήπια λοσιόν που περιέχει νερό αλόης και εκχύλισμα ελιάς, για να καθαρίσετε την επιδερμίδα σας, αλλά μην ξεβγαλθείτε. Εκμεταλλευτείτε την ελαφριά λιπαρότητα της λοσιόν για να εκτελέσετε πιο λείες κινήσεις των δαχτύλων σας.

2. Ξεκινήστε να πιέζετε και να σπρώχνετε ταυτόχρονα το δέρμα με ανοδικές κινήσεις, από το πιγούνι μέχρι τους κροτάφους. Κάθε φορά που φτάνετε στους κροτάφους, κάντε με κάθε χέρι μια μικρή κυκλική κίνηση (όπως θα κάνατε αν θέλατε να μειώσετε τον πονοκέφαλο) πριν οδηγήσετε τα δάχτυλά σας ξανά προς το πιγούνι. Επαναλάβετε 3 έως 4 φορές.3. Μόλις φτάσετε μέχρι το πιγούνι για τελευταία φορά, κινήστε τον δείκτη και το μεσαίο δάχτυλο κάθε χεριού επάνω στη γραμμή του σαγονιού μέχρι το κάτω μέρος των αυτιών, επιστρέψτε στο πιγούνι και στη συνέχεια περιστρέψτε τα δάχτυλά σας γύρω από το στόμα -μια φορά προς τα πάνω, κάτω από τη μύτη και μια προς τα κάτω, στο σαγόνι. Επαναλάβετε και αυτή την κίνηση άλλες 3 ή 4 φορές. Απλά να θυμάστε πως την ώρα που κινείτε τα δάχτυλά σας, ταυτόχρονα πιέζετε ελαφρά.

4. Χωρίς διάλειμμα, φέρτε τα δάχτυλά σας δίπλα σε κάθε ρουθούνι και φτάστε πιέζοντας μέχρι τη γέφυρα της μύτης. Από εκεί, οδηγήστε κάθε χέρι δεξιά και αριστερά κατά μήκος του οστού των φρυδιών, και μόλις φτάσετε στις άκρες εκτελέστε κυκλικές κινήσεις γύρω από τα ζυγωματικά πιέζοντας προς τα πάνω όσο πλησιάζετε στα ρουθούνια. Επαναλάβετε 3 με 4 φορές.

5. Από εδώ, εφαρμόστε κάθετες ανοδικές κινήσεις που ξεκινούν από την γραμμή του σαγονιού και καταλήγουν λίγο ψηλότερα από τους κροτάφους. Αυτό θα βοηθήσει με την λεμφική αποστράγγιση και την τόνωση του δέρματος. Ανεβοκατεβείτε 3 έως 4 φορές.

6. Η τελευταία κίνηση μασάζ αφορά στο μέτωπο. Φέρτε τα δάχτυλά σας ενωμένα στο μέσον του μετώπου -λίγο πάνω από τη γραμμή των φρυδιών- και οδηγήστε τα δάχτυλά σας με ανοδικές πιέσεις προς τους κροτάφους. Ελευθερώστε την πίεση και ξαναφέρετε τα δάχτυλα στην αρχική θέση (ενωμένα στο μέσον του μετώπου). Επαναλάβετε 3 ή 4 φορές.

Μόλις τελειώσετε, απλώς ξεπλύνετε καλά το πρόσωπό σας και συνεχίστε την υπόλοιπη ρουτίνα ενυδάτωσης κανονικά.

THE BEAUTY TEAM