Η ιστορία του «Dune» θα συνεχιστεί στη μικρή οθόνη

dune
ΤΕΤΑΡΤΗ, 15 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2020

Ο Denis Villeneuve μίλησε για τις δυσκολίες στην μεταφορά του κλασικού μυθιστορήματος επιστημονικής φαντασίας του Frank Herbert.

Ο φανταστικός κόσμος του «Dune» θα επιστρέψει στην μεγάλη οθόνη τον χειμώνα από τον Denis Villeneuve για λογαριασμό της Legendary Entertainment. Μετά τις πρώτες εικόνες με τον Timothée Chalamet στον πρωταγωνιστικό ρόλο, ο σκηνοθέτης μίλησε στο Vanity Fair για τις δυσκολίες της παραγωγής, αλλά και γιατί σκοπεύει να γυρίσει δύο ταινίες.

«Δεν θα συμφωνούσα να κάνω αυτή την μεταφορά του βιβλίου με μια μόνο ταινία. Ο κόσμος είναι υπερβολικά περίπλοκος. Είναι ένα κόσμος που αντλεί δύναμη από τις λεπτομέρειες» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Villeneuve.

Shutterstock / Featureflash Photo Agency

Συνεχίζοντας ο Καναδός σκηνοθέτης εξήγησε στην συνέντευξη του πως «είναι ένα βιβλίο που καταπιάνεται με την πολιτική, την θρησκεία, την οικολογία, την πνευματικότητα – και με πολλούς χαρακτήρες. Γι’ αυτό νομίζω πως είναι τόσο δύσκολο. Ειλικρινά, είναι με διαφορά το πιο δύσκολο πράγμα που έχω κάνει στην ζωή μου».

Δίπλα στον Chalamet εμφανίζονται οι Rebecca Ferguson, Dave Bautista, Stellan Skarsgard, Charlotte Rampling, Javier Bardem, Josh Brolin, Jason Momoa, Zendaya, Oscar Isaac και David Dastmalchian. Εφόσον δεν αλλάξουν τα σχέδια της Warner Bros, η οποία έχει αναλάβει την διανομή, το «Dune» αναμένεται να κυκλοφορήσει στις κινηματογραφικές αίθουσες τον Δεκέμβριο.

Μετά την ολοκλήρωση της παραγωγής για την πρώτη ταινία, ο Καναδός σκηνοθέτης σκοπεύει να αφοσιωθεί σε μια spin-off τηλεοπτική σειρά με τίτλο «Dune: The Sisterhood» για το HBO Max, την φιλόδοξη νέα υπηρεσία streaming της WarnerMedia.

Σύμφωνα με άρθρο του Hollywood Reporter, ο Jon Spaihts έχει αναλάβει θα γράψει το σενάριο για την πιλότο της σειράς, η οποία θα διαδραματίζεται στον ίδιο κόσμο με την ταινία και θα επικεντρώνεται σε στο μυστηριώδες τάγμα γυναικών, Bene Gesserit.

Οι ταινίες και η τηλεοπτική σειρά αποτελούν μονάχα την κορυφή του παγόβουνου, καθώς η Legendary σκοπεύει να εμπλουτίσει το franchise με βιντεοπαιχνίδια, σειρές κόμικ και πολλά άλλα για να εκμεταλλευτεί το πλούσιο υλικό που έχει στην διάθεση της. Συνολικά έχουν εκδοθεί πάνω από 20 βιβλία στην σειρά «Dune», με τον Frank Herbert να έχει γράψει τα έξι πρώτα, ενώ τα υπόλοιπα φέρουν την υπογραφή του γιού του Brian Herbert και του Kevin J. Anderson.