Ποιες τροφές μας βοηθούν στην αλλεργία

mila
ΤΕΤΑΡΤΗ, 29 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2020

Μια από τις πιο όμορφες εποχές του χρόνου, δυστυχώς για μερικούς κρύβει τον εφιάλτη της αλλεργίας με φτερνίσματα, συνάχι, κόκκινα μάτια, δύσπνοια και δάκρυα. Η κερσετίνη, όμως, που περιέχουν διάφορες τροφές, μπορεί να βοηθήσει.

Η κερσετίνη είναι μια φυτική χρωστική ουσία με ισχυρές αντιοξειδωτικές ιδιότητες και σημαντικό φλαβονοειδές στη διατροφή μας. Σε αυτή, μάλιστα, οφείλουν πολλά φρούτα και λαχανικά τις ευεργετικές τους ιδιότητες κι ευτυχώς μπορούμε να τη βρούμε σε πολλά από αυτά. 

Σύμφωνα με κάποιους ολιστικούς γιατρούς, η κερσετίνη στη διατροφή μειώνει τις αντιδράσεις ισταμίνης, της ουσίας που σίγουρα γνωρίζουν όλοι οι αλλεργικοί, αφού είναι ανάμεσα στους υπεύθυνους για τα δυσάρεστα συμπτώματα που σχετίζονται με αλλεργίες –εξού και τα αντιισταμινικά φάρμακα, που μπλοκάρουν την έκκριση της και ανακουφίζουν.

Ποιες, λοιπόν, είναι οι καλύτερες πηγές κερσετίνης που μπορούν να βοηθήσουν την κατάσταση; Τα κρεμμύδια, τα μήλα, ο μαϊντανός, η κάππαρη, τα σπαράγγια, το σπανάκι, η λαχανίδα, τα κράνμπερι, οι μπάμιες είναι πολύ καλές πηγές που μπορείτε να βάλετε στην καθημερινότητά σας, ειδικά το διάστημα έξαρσης των αλλεργιών.