Τι θα ταΐσετε σήμερα το δέρμα και τα μαλλιά σας; Βούτυρο!

cocoa-butter
ΠΕΜΠΤΗ, 16 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2020

Ανακαλύψτε 3 beauty butters που πρέπει να εντάξετε οπωσδήποτε στη ρουτίνα ομορφιάς σας.

Ακόμη κι αν είστε εξοικειωμένες με μια συστηματική ρουτίνα ομορφιάς και τη χρήση μιας μεγάλης ή μικρής σειράς καλλυντικών προϊόντων, πιθανώς να μην έχετε δώσει την πρέπουσα σημασία στα φυσικά βούτυρα που εφαρμόζονται κατευθείαν στο δέρμα και τα μαλλιά. Το πώς μπορείτε να αποκομίσετε πολλά οφέλη από τα beauty butters και γιατί είναι πολύ καλύτερα από τα κοινά ενυδατικά και μαλακτικά προϊόντα, το εξηγεί μέσα από το blog της The Natural Art of Skin Care, η Rachel Lamont, μια από τις πιο δημοφιλείς ειδικούς στην ολιστική ιατρική αισθητική στον Καναδά:

«Τα καλλυντικά βούτυρα δημιουργούνται από φυσικές πηγές, συμπεριλαμβανομένων των φασολιών, των ξηρών καρπών και των σπόρων. Ενώ τα συγκεκριμένα συστατικά μπορεί να ακούγονται περισσότερο σαν τρόφιμα παρά σαν καλλυντικές φόρμουλες για την περιποίηση του δέρματος, εντούτοις αυτά τα φυσικά προϊόντα έχουν πολλά οφέλη για το δέρμα. Εκτός από σημαντική αντιφλεγμονώδη και αντιοξειδωτική προστασία, τα φυσικά βούτυρα, δεδομένου ότι δεν περιέχουν νερό, έχουν μια παχιά, θρεπτική συνοχή και μπορούν να βοηθήσουν να κλειδώσουν την υγρασία του δέρματος, αποτρέποντας τα σημάδια γήρανσης πιο αποτελεσματικά και χωρίς ίχνος ερεθισμού ή ευαισθησίας».

Εδώ είναι τρία από τα πιο γνωστά φυσικά βούτυρα και πώς να τα χρησιμοποιήσετε για υγιές δέρμα και τα μαλλιά.

Βούτυρο κακάο: Αυτό το απαλό, ανοιχτό κίτρινο βούτυρο με τη μεθυστική μυρωδιά που εξάγεται από κόκκους κακάου είναι ένας ισχυρός παράγοντας αντιοξειδωτικών. Επιπλέον, είναι εξαιρετικά θρεπτικό και μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε για να ενυδατώσετε τα μαλλιά, το πρόσωπο, τα χείλη σας - κυριολεκτικά σε κάθε μέρος του σώματός σας. Απλώς λιώστε το και εφαρμόστε το είτε απευθείας είτε ανακατεύοντάς το με την αγαπημένη σας ενυδατική κρέμα.

Βούτυρο καριτέ: Μια φυσική ενυδατική κρεμώδης ουσία, που εκχυλίζεται από τα αφρικανικά καρύδια shea, με αντιφλεγμονώδεις και αντιοξειδωτικές ιδιότητες και μη φαγεσωρογόνουφή που δεν φράσσει τους πόρους. Θεωρείται από τους επιστήμονες ιδανικό για κάθε τύπο δέρματος, με την Αμερικανική Ακαδημία Δερματολογίας να συστήνει το shea butter για τη θεραπεία κατά της ξηροδερμίας και της ακμής. Χρησιμοποιήστε το στο δέρμα σας καθημερινά για να το νιώθετε πιο μαλακό, πεντακάθαρο και εξαιρετικά απαλό.

Βούτυρο kokum: Με προέλευση την Ινδία και την Αφρική -από το φυτό Garcinia indica- έχει λευκό χρώμα, είναι ξηρό, σκληρό και άοσμο, ενώ οι αντιβακτηριδιακές, αντιφλεγμονώδεις και αντιοξειδωτικές ιδιότητές του θρέφει το δέρμα και δυναμώνει τα μαλλιά. Λιγότερο γνωστό από όλα τα beauty butters, το βούτυρο kokum είναι ιδανικό καλλυντικό μέσο για την αντιμετώπιση τόσο του ξηρού όσο και του λιπαρού δέρματος. Χρησιμοποιήστε το ως βάλσαμο στο δέρμα σας για στιγμιαία ενυδάτωση ή αναμείξτε το με το conditioner απλώνοντάς το στα μαλλιά σας μετά το λούσιμο.

THE BEAUTY TEAM