Σπιτικό πάρτι με DJ τον Jarvis Cocker

Jarvis-cocker Christian Bertrand
ΠΕΜΠΤΗ, 16 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2020

Ο πρώην frontman των Pulp ετοίμασε ένα εκλεκτικό τετράωρο playlist στο Spotify και βάζει φωτιά στα Σαββατόβραδα.

Η πανδημία του κορωνοϊού μπορεί να έχει βάλει ένα απότομο φρένο στις περιοδείες και τα φεστιβάλ, όμως δεν μπορεί να σταματήσει την μουσική και πολλοί καλλιτέχνες έχουν βρει την λύση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και τις πλατφόρμες streaming.

Πριν από δύο εβδομάδες ο Jarvis Cocker ξεκίνησε δημιούργησε μια «Domestic Disco» και κάθε Σάββατο βράδυ παίζει μουσική από το καθιστικό του σπιτιού του για να διασκεδάσει τους θαυμαστές του.

«Θα προσπαθήσω να αναμεταδώσω ένα ζωντανό Domestic Disco από το καθιστικό μου σήμερα, μεταξύ 9μμ και 1μμ (ώρα Μεγάλης Βρετανίας). Έχω συνδέσει πολλά καλώδια, οπότε ελπίζω να δουλέψει» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Cocker.

Σε πρόσφατες αναρτήσεις του ο Βρετανός μουσικός μοιράστηκε ένα playlist διάρκειας σχεδόν τεσσάρων ωρών με τραγούδια που έχει παίξει στα πρόσφατα DJ set του. Στα 49 κομμάτια της συλλογής που δημιούργησε στο Spotify συμπεριλαμβάνονται γνωστές επιτυχίες των David Bowie, The Cure, Happy Mondays, Faithless, Gary Numan, Fleetwood Mac, Bill Withers και The War On Drugs μεταξύ άλλων.

REX/Shutterstock / James Gourley

Το ψυχαγωγικό πρόγραμμα του Jarvis Cocker όμως δεν περιλαμβάνει μονάχα μουσική, καθώς τις Κυριακής έχει αναλάβει να διαβάζει παραμύθια και μυθιστορήματα. Μέχρι στιγμής ο μουσικός έχει διαβάσει δύο βιβλία, το «Times Square In Montana» του Richard Brautigan και το «The Spring Tune» της Tove Jansson. Όσοι δεν πρόλαβαν να ακούσουν ζωντανά τον Cocker μπορούν να επισκεφτούν το επίσημο κανάλι του στο YouTube.