Στην μάχη κατά της πανδημίας ο Sean Penn

sean-penn Andrea Raffin
ΤΡΙΤΗ, 21 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2020

Ο χολιγουντιανός αστέρας ίδρυσε ένα κέντρο διάγνωσης για τον νέο κορωνοϊό στο Λος Άντζελες.

Ο Sean Penn είναι γνωστός για το φιλανθρωπικό του έργο και αποφάσισε να συμβάλει στην μάχη ανάσχεσης της διασποράς του νέου κορωνοϊού, ιδρύοντας ένα κέντρο διάγνωσης στο Λος Άντζελες. Ο βραβευμένος με Όσκαρ ηθοποιός δημιούργησε το κέντρο στο Μαλιμπού μέσω της οργάνωσης CORE (Community Organized Relief Effort), όπου έκανε και ο ίδιος έκανε το τεστ ανίχνευσης του κορωνοϊού.

Η οργάνωση CORE ιδρύθηκε αρχικά για να βοηθήσει τους πληγέντες από τον καταστροφικό σεισμό στην Αϊτή το 2010 και συνεργάζεται με τον δήμαρχο του Λος Άντζελες Eric Garcetti και τις πυροσβεστικές αρχές της πόλης στην αντιμετώπιση της πανδημίας. Σύμφωνα με άρθρο της USA Today, κοινός στόχος είναι η δημιουργία drive-through κέντρων εξέτασης για τον κορωνοϊό.

Shutterstock / PAN Photo Agency

Σε δηλώσεις του ο Penn σχολίασε πως ελπίζει «να σώσει ζωές και μετριάσει την εξάντληση πόρων» και συμπλήρωσε πως «έχουμε στις κατάλληλες υποδομές για να αντιδράσουμε, οπότε αποφασίσαμε να το κάνουμε αφού μπορούμε να προσφέρουμε».

«Είναι κάτι στο οποίο μπορούμε να προσαρμοστούμε πολύ γρήγορα με την αρχική εκπαίδευση στην πυροσβεστική του Λος Άντζελες. Μετά μπορέσαμε να επιστρέψουμε τους πυροσβέστες για να βοηθήσουν τον κόσμο όπως χρειάζεται» τόνισε ο χολιγουντιανός αστέρας.