Ο James Gunn προτείνει ταινίες για την καραντίνα

mad-max-fury-road
ΤΡΙΤΗ, 21 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2020

Από το «Mad Max: Ο δρόμος της οργής» και το «Matrix» μέχρι το «Επιστροφή στο μέλλον» και το «Πλανήτης των πιθήκων».

Τα έκτακτα μέτρα κοινωνικής αποστασιοποίησης για την αντιμετώπιση της πανδημίας του νέου κορωνοϊού αποτελούν μια καλή ευκαιρία για όσους έχουν μείνει λίγο πίσω με τις ταινίες και οι πλατφόρμες streaming προσφέρουν πολλές επιλογές για όποιον θελει να αναπληρώσει «τα κενά».

Η τεράστια ποικιλία όμως μπορεί από μόνη της να δυσκολέψει, οπότε ο James Gunn μοιράστηκε μια λίστα 54 ταινιών δράσης που προτείνει για να περάσει πιο ευχάριστα η καραντίνα στο σπίτι. Η λίστα του σκηνοθέτη δεν περιλαμβάνει ταινίες της Marvel, αλλά και μονάχα μια ταινία από κάθε franchise.

Ανάμεσα στις προτάσεις του Gunn είναι κλασσικές ταινίες όπως το «Απόδραση από τη Νέα Υόρκη» του John Carpenter και το «The Matrix» των Wachowskis, μέχρι πιο σύγχρονες παραγωγές όπως το «John Wick» του Chad Stahelski και το «Mad Max: Ο δρόμος της οργής» του George Miller.

Ένας χρήστης του Twitter στη συνέχεια ζήτησε από τον σκηνοθέτη να δημιουργήσει αντίστοιχες λίστες με κωμωδίες ή ρομαντικές ταινίες, με τον ίδιο να απαντά πως δεν περίμενε κάτι τέτοιο. Λίγο αργότερα πάντως σχολίασε πως «σύντομα» θα υπάρξουν νέες προτάσεις.

Την περασμένη εβδομάδα ο Gunn είχε μοιραστεί μια λίστα με τις αγαπημένες του ταινίες με ταξίδια στον χρόνο, όπως τα «Interstellar» του Christopher Nolan, «Η μέρα της μαρμότας» του Harold Ramis, «Εξολοθρευτής 2» του James Cameron και «Δώδεκα πίθηκοι» του Terry Gilliam.