Πώς νικιέται η κυτταρίτιδα από το σπίτι;

gunaika-podia-kuttaritida-podilato
ΤΕΤΑΡΤΗ, 22 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2020

Μια celebrity δερματολόγος δίνει τις καλύτερες σπιτικές θεραπείες που λειτουργούν θεαματικά στην μείωση της όψης του φλοιού πορτοκαλιού.

Κοντή, ψηλή, αδύνατη, παχουλή, γυμνασμένη ή αγύμναστη, όποιο τύπο σώματος κι αν έχετε, η κυτταρίτιδα δεν κάνει επιλογές, επειδή κυρίως οφείλεται στη γενετική προδιάθεση και στις γυναικείες ορμόνες. Εννιά στις δέκα γυναίκες ζουν με αυτή από σχετικά νεαρή ηλικία, παρατηρώντας -άλλες λιγότερο και άλλες περισσότερο- αντιαισθητικά λακκάκια που θυμίζουν φλούδα πορτοκαλιού σε συγκεκριμένα σημεία του σώματος, τα πιο «επίμαχα» για τη θηλυκότητά τους (γλουτοί, μηροί).

Η επιστημονική αλήθεια είναι πως η κυτταρίτιδα δεν εξαφανίζεται. Όμως, μπορεί να καταπολεμηθεί σημαντικά ακόμη και χωρίς να καταφύγετε σε πανάκριβες θεραπείες στα ινστιτούτα αισθητικής και αδυνατίσματος ή σε πλαστικές χειρουργικές επεμβάσεις. Πώς; Μια από τις πιο διάσημες δερματολόγους της Νέας Υόρκης, η Dr. Dendy Engelman, σε συνέντευξή της στην εφημερίδα New York Post δίνει τις πιο αποτελεσματικές σπιτικές λύσεις που μπορούν να κάνουν το δέρμα σας να γίνει πιο σφιχτό και λείο, μειώνοντας στο ελάχιστο το τοπικό συσσωρευμένο λίπος.

 Απολέπιση με καφέ: Η καφεΐνη είναι ένα πολύ δημοφιλές συστατικό σε προϊόντα που καταπολεμούν την κυτταρίτιδα επειδή έχει ισχυρή λιπολυτική δράση. Αυτό σημαίνει ότι ενισχύει το μεταβολισμό του λίπους και την κατανομή του έχοντας την ικανότητα να διεισδύει μέσα από τα ανώτερα στρώματα του δέρματος στην πηγή του προβλήματος -στα λιπώδη κύτταρα.

- Σε ένα μικρό δοχείο ανακατέψτε δύο κουταλιές της σούπας καφέ, δύο κουταλιές της σούπας καστανή ζάχαρη και ένα  κουταλάκι του γλυκού ελαιόλαδο και απλώστε το μείγμα σε στεγνό δέρμα εκτελώντας μασάζ για 3 λεπτά. Περιμένετε 10 λεπτά για να δράσουν τα συστατικά και ξεβγάλετε με χλιαρό νερό. «Ο καφές είναι πλούσιος σε αντιοξειδωτικά που βοηθούν στην καταπολέμηση της κυτταρίτιδας, ενώ η ζάχαρη στο μείγμα αυτό λειτουργεί ως απολεπιστικό κατά των νεκρών κυττάρων. Το ελαιόλαδο βοηθά στην καλύτερη απορρόφηση του καφέ και της ζάχαρης, ενώ ενυδατώνει, συσφίγγει και θρέφει υγιεινά το δέρμα», λέει η Dr. Engelman.  

Στεγνό βούρτσισμα: Η βελτίωση της λεμφικής παροχέτευσης με μασάζ έχει αποδειχθεί επιστημονικά ως μια αποτελεσματική μέθοδος στη μείωση της κυτταρίτιδας. Ένας εύκολος τρόπος να το προσεγγίσετε στο σπίτι είναι να δοκιμάσετε το στεγνό βούρτσισμα, το οποίο τονώνει την κυκλοφορία του αίματος στην πάσχουσα περιοχή, και το μόνο που χρειάζεστε είναι μια καλή βούρτσα σώματος με φυσικές τρίχες. Οι κινήσεις πρέπει να είναι κυκλικές και η πίεση μέτρια προς ελαφριά. «Εκτελέστε το στεγνό βούρτσισμα για 10 λεπτά και συνεχίστε με ένα απαλό μασάζ των ιστών του δέρματος με έλαιο καρύδας, το οποίο προσφέρει μοναδικά οφέλη ενάντια στην κυτταρίτιδα χάρη στην ικανότητά του να διεγείρει την παραγωγή ελαστίνης και κολλαγόνου», συμβουλεύει η ειδικός.

Μάσκα με μέλι: Η εφαρμογή απολέπισης με καφέ και στεγνού βουρτσίσματος μπορεί να συνδυαστεί με ένα μείγμα από τρεις κουταλιές μέλι και λίγες σταγόνες από αιθέρια έλαια jojoba, πορτοκαλιού και δενδρολίβανου, προσφέροντας ακόμη μεγαλύτερη αντιφλεγμονώδη και αντιοξειδωτική δράση. «Απλώστε τη μάσκα στις επίμαχες ζώνες εφαρμόζοντας ένα χαλαρωτικό μασάζ και περιμένετε για 10 λεπτά πριν ξεβγάλετε», λέει η Dr. Engelman.

THE BEAUTY TEAM