Οι καλύτερες συμβουλές ομορφιάς από τις ντίβες του παλιού Χόλιγουντ

monroe
ΤΕΤΑΡΤΗ, 22 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2020

Αλάνθαστα διαχρονικά μυστικά για θεϊκό μακιγιάζ, με την υπογραφή των αιώνιων «ιέρειων» του σεξαπίλ.

Είναι λογικό να πιστεύουμε ότι ο κόσμος της ομορφιάς δεν ήταν ποτέ τόσο καινοτόμος όπως τις τελευταίες δεκαετίες, αλλά ξέρατε ότι η Grace Kelly είχε «εφεύρει» από το 1950 το contouring στα ζυγωματικά πολύ πριν από την ; Ή, πώς η Marlene Dietrich δημιούργησε το 1920 πρώτο αυτοσχέδιο nail art; Μερικά από τα μεγαλύτερα αστέρια στην ιστορία του παγκόσμιου θεάματος έκρυβαν πολλούς  άσους στα μανίκια τους για να διατηρήσουν την εικόνα τους όσο «θεϊκή» έπρεπε. Μυστικά ομορφιάς, που όσο και αν μετρούν ...αιώνες, εξακολουθούν να είναι πάντα επίκαιρα και αποτελεσματικά.

Η Audrey Hepburn με το λευκό μολύβι: Κλασικό, αγαπημένο και πάντα αποτελεσματικό, το λευκό χρώμα διαθέτει μια αξεπέραστη ικανότητα να δημιουργεί αριστοκρατική φωτεινότητα στο μακιγιάζ. Η πολυβραβευμένη Αγγλίδα ηθοποιός το εφάρμοζε στην εσωτερική γραμμή των ματιών για να δείχνουν αυτομάτως πιο φωτεινά και ξεκούραστα, ενώ το πρόσθετε και στο περίγραμμα του κραγιόν με στόχο να προσθέτει στα χείλη της όγκο και εκφραστικότητα.

Η Grace Kelly και το κόλπο των φωτοσκιάσεων: Τα γοητευτικά ζυγωματικά της Αμερικανίδας σταρ του σινεμά (και πριγκίπισσας του Μονακό) έκρυβαν ένα πρωτότυπο για την εποχή του μυστικό: το contouring. Εβδομήντα χρόνια μετά, η τεχνική έχει γίνει super trend με τη βοήθεια των εξελιγμένων συνθέσεων foundation και highlighters, όμως εκείνη την εποχή η Κέλι εφάρμοζε ένα περίτεχνο εφέ φωτοσκιάσεων με τη χρήση ρουζ σε δυο αποχρώσεις: μια ανοιχτόχρωμη απόχρωση για το πάνω μέρος των ζυγωματικών και μια πιο σκούρα για το κάτω μέρος, δημιουργώντας έτσι ένα κολακευτικό αποτέλεσμα contouring, που μοιάζει απολύτως φυσικό.

Η Sophia Loren με το λάδι της: Η μυθική ηθοποιός με την παγκόσμια φήμη (και ακλόνητο παγκόσμιο σύμβολο του σεξ έως και σήμερα), ως βέρα και παραδοσιακή Ιταλίδα, χρησιμοποιούσε το αγνό παρθένο ελαιόλαδο σε κάθε ρουτίνα που αφορούσε το πρόσωπο, το σώμα και τα μαλλιά της. Στις μέρες μας όλα τα προϊόντα περιποίησης, ενυδάτωσης και αντιγήρανσης που δημιουργεί η παγκόσμια βιομηχανία καλλυντικών περιέχουν λάδι (είτε ελιάς, είτε καρπών όπως το αμύγδαλο ή η καρύδα). Η 86χρονη σήμερα Λόρεν κάτι ήξερε από τότε.

H Marlene Dietrich και τα ombré νύχια: Κύριο χαρακτηριστικό της Γερμανίδας ντίβας του Χολιγουντιανού κινηματογράφου και του τραγουδιού ήταν τα φρύδια της -οι φήμες λένε ότι τα ξύριζε εντελώς ώστε να σχεδιάζει το ιδανικό σχήμα με πινέλα και μολύβια μόνη της. Όμως, τη μεγαλύτερη «μαεστρία» της την έβαζε στα νύχια της. Από το 1927, που κάνει το ντεμπούτο της σε μικρούς ρόλους στο θέατρο και πολλές βουβές ταινίες, έως και το 1978 που εμφανίστηκε για τελευταία φορά στην μεγάλη οθόνη («Just a gigolo» με τον Bowie), η Dietrich διατηρούσε πάντα ένα άγοψο μανικιούρ-αμύγδαλο με μια δική της έμπνευσης ombré nail art: χρησιμοποιούσε δυο ή τρεις αποχρώσεις κόκκινου βερνικιού, τις οποίες άπλωνε κάθετα κατά μήκος του νυχιού κάνοντας blending με ένα τριγωνικό σφουγγαράκι.

Η Marilyn Monroe με τα ζουμερά χείλη: Το πιο λαμπρό αστέρι του Χόλιγουντ της δεκαετίας του ’50 είχε αναμφισβήτητα ασύγκριτο σεξαπίλ, το οποίο σε μεγάλο ποσοστό στήριζε στην γοητεία και την εκφραστικότητα των χειλιών της. Για να τα κάνει να δείχνουν πιο ζουμερά, λαχταριστά και παιχνιδιάρικα, χρησιμοποιούσε ένα δικής της έμπνευσης κόλπο, το οποίο στις μέρες μας διδάσκεται στις σχολές επαγγελματικού μακιγιάζ σε όλο τον πλανήτη: Σε καθαρά χείλη άπλωνε στα χείλη της βαζελίνη και έτριβε απαλά με μια οδοντόβουρτσα. Μετά, εφάρμοζε δυο στρώσεις φλογερού κόκκινου ματ κραγιόν, περίμενε να απορροφηθεί καλά και άπλωνε απαλό ροζ lip gloss στο πάνω και στο κάτω χείλος. Μετά, η Μονρόε πρόσθετε μια έξτρα δόση κραγιόν στο κέντρο του κάτω χείλους αναμειγνύοντας τοπικά με τα δάχτυλα.

THE BEAUTY TEAM