Το κορυφαίο επαγγελματικό μυστικό για περισσότερη λάμψη στο πρόσωπο στο λεπτό

make-up-gunaika-kragion-makigiaz-omorfia
ΠΕΜΠΤΗ, 23 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2020

Όλα όσα θέλετε να ξέρετε για το πιο πολυσυζητημένο makeup trend του 2020: το pre-highlighting.

Μετά από τόσο μακρύ διάστημα απομόνωσης εξαιτίας της πανδημίας, το πιο ορατό μειονέκτημα στην όψη σας είναι η έλλειψη του φυσικού τόνου της επιδερμίδας σας. Θυμάστε τον καιρό που είχατε τέλεια λαμπερή επιδερμίδα χωρίς καν να φοράτε makeup, και με στεναχώρια ανακαλύπτετε σήμερα ότι η εικόνα σας είναι πιο θαμπή και άτονη από ποτέ. Οι δερματολόγοι λένε πως η ατμόσφαιρα ενός τυπικού διαμερίσματος στο κέντρο της πόλης, όσο συχνά κι αν αερίζεται, είναι μονίμως επιβαρυμένη από ρύπους και τοξικές ουσίες, ενώ, σίγουρα, η μεγάλης διάρκειας απουσία σας σε καθαρούς εξωτερικούς χώρους οδηγούν το δέρμα σας σε ολοένα και μεγαλύτερη απώλεια φυσικής λάμψης. Τι μπορείτε να κάνετε για να ανακτήσετε με μια κίνηση την νεανική φωτεινότητα της επιδερμίδας σας και την χαμένη σας αυτοπεποίθηση; Δοκιμάστε το pre-highlighting στη ρουτίνα μακιγιάζ σας.

 Τι είναι το pre-highlighting: Η celebrity makeup artist Nikki DeRoest, η φήμη της οποίας ξέφυγε από τα «στενά» όρια του Λος Άντζελες και τα τελευταία χρόνια εξαπλώθηκε σε όλο τον κόσμο της showbiz, δημιούργησε για το 2020 μια μοναδική τεχνική μακιγιάζ που κάνει το δέρμα να φαίνεται φυσικά λαμπερό τόσο σε επαφές face to face όσο και μέσω social media. «Χωρίς την ανάγκη μιας μακρόχρονης και περίπλοκης κούρας, που βασίζεται σε μια σειρά προϊόντων ενυδάτωσης και αντιγήρανσης, η τεχνική μακιγιάζ pre-highlighting δίνει πρωτόγνωρη λάμψη στο πρόσωπό σας άμεσα, μέσα από μερικά απλά βήματα», λέει η DeRoest και εξηγεί:

Ξεκινήστε με ένα ενυδατικό primer, συνεχίστε με υγρό highlighter, ολοκληρώστε με foundation: Ο σκοπός του primer (σε κρέμα ή λοσιόν) είναι να λειάνει κάθε ανομοιόμορφο σημείο της επιφάνειας της επιδερμίδας (λεπτές γραμμές, ουλές, σημάδια ή έντονους πόρους) ώστε κάθε προϊόν που θα χρησιμοποιήσετε μετά (concealer, foundation, ρουζ, πούδρα) να εφαρμοστεί σε έναν τέλειο και ομαλό καμβά. «Επιπλέον, το primer διατηρεί αναλλοίωτο το μακιγιάζ για περισσότερη ώρα», τονίζει η DeRoest. Το υγρό highlighter θα το λατρέψετε επειδή, πάνω από το primer, αναδεικνύει με απόλυτα φυσικό τρόπο τη νεανική λάμψη, σα να πηγάζει από μέσα προς τα έξω. Απλώστε το ομοιόμορφα με τα δάχτυλα ή το ειδικό beauty blender σφουγγαράκι, επιμένοντας λίγο περισσότερο στα ζυγωματικά, ψηλά στο μέτωπο, κατά μήκος της μύτης και στο πιγούνι. «Το μυστικό με τα υγρά higlighters, είναι πως δεν πρέπει να στεγνώσουν, γιατί μετά θα είναι πολύ δυσκολότερο να τα δουλέψετε, συγκεντρώνοντας έτσι τη λάμψη ανά σημεία», συμβουλεύει η makeup artist και προσθέτει: «Τέλος, εφαρμόστε τη βάση του makeup σας επιλέγοντας ένα προϊόν με ελαφριά σύσταση και υφή, το οποίο θα απλώσετε με ταμποναριστές κινήσεις σε μια λεπτή και ομοιόμορφη στρώση σε όλο το πρόσωπο, χωρίς να δημιουργηθεί εικόνα πλήρους κάλυψης, επιτρέποντας στο pre-highlighting εφέ να αναδειχθεί στο έπακρο».

Τα σημεία προσοχής: Ξεκινήστε συγκρατημένα με τη χρήση του highlighter και περιοριστείτε στα σημεία-κλειδί της λάμψης, ώστε να έχετε τον απόλυτο έλεγχο του αποτελέσματος. Επίσης, για να αναδυθεί η λάμψη του highlighter μέσα από το makeup, θα πρέπει η φόρμουλα του foundation να είναι σχετικά διάφανη, προσφέροντας χαμηλή προς μέτρια κάλυψη. Τα πιο πλούσια, καλυπτικά makeup κατά πάσα πιθανότητα θα «πνίξουν» το highlighter και θα ακυρώσουν το τελικό αποτέλεσμα.

THE BEAUTY TEAM