Patti Smith, Michael Stipe και Flea ενώνουν τις φωνές τους για την Γη

patti-smith-michael-stipe-flea
ΠΕΜΠΤΗ, 23 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2020

Το διαδικτυακό φεστιβάλ «Earth Day 50» θα μεταδοθεί ζωντανά από το Instagram Live την Κυριακή.

Η Διεθνής Ημέρα της Γης εορτάστηκε για 50η φορά την Τετάρτη και αυτή την Κυριακή θα πραγματοποιηθεί ένα διαδικτυακό φεστιβάλ με την συμμετοχή πολλών μεγάλων ονομάτων του θεάματος. Ανάμεσα σε αυτά είναι η Patti Smith, ο Michael Stipe των R.E.M., ο Flea των Red Hot Chili Peppers, η Cat Power και ο Nikolai Fraiture των Strokes.

Διοργανωτές του φεστιβάλ «Earth Day 50» που έχει στόχο να αναδείξει την ανάγκη προστασίας του περιβάλλοντος είναι η φιλανθρωπική οργάνωση Pathway To Paris, την οποία έχουν στηρίξει στο παρελθόν η Smith και ο Stipe – ο frontman των R.E.M. έχει δωρίσει τα έσοδα του πρόσφατου single του με τίτλο «Drive To The Ocean» στην οργάνωση.

«Καθώς η ανθρωπότητα έρχεται αντιμέτωπη με ένα άγνωστο μέλλον, πρέπει να αναγνωρίσουμε το γεγονός ότι απλώς δεν μπορούμε να επιστρέψουμε στη προηγούμενη συμπεριφορά μας. Τόσο ως μεμονωμένα άτομα όσο και ως πλανήτης, βρισκόμαστε σε μια εποχή προβληματισμού και τώρα, περισσότερο από ποτέ, έχουμε την ευκαιρία να κάνουμε μεγάλες αλλαγές» αναφέρει η επίσημη ανακοίνωση.

Shutterstock / Sy Sarayut

«Η κλιματική αλλαγή αποτελεί παγκόσμια ανησυχία και έχουμε δει με τον COVID19 τι μπορεί να συμβεί όταν ο κόσμος συνεργάζεται πραγματικά για να βρει λύσεις σε μια εποχή κρίσης. Ας αντιμετωπίσουμε την κλιματική κατάσταση με το ίδια επιτακτικότητα και το ίδιο πάθος. Ας μην επιστρέψουμε στον κόσμο όπως ήταν. Αντ’ αυτού, ας προχωρήσουμε στο μέλλον με ένα ανανεωμένο όραμα για το πώς θέλουμε να ζήσουμε. Ας το κάνουμε αυτό όχι μόνο για τα παιδιά μας και τις μελλοντικές γενιές, αλλά ο ένας τον άλλο, εδώ σήμερα» καταλήγει η Pathway To Paris.

Το διαδικτυακό φεστιβάλ για τον εορτασμό των 50 ετών της παγκόσμιας Ημέρας της Γης θα μεταδοθεί μέσω του Instagram Live την Κυριακή 26 Απριλίου στις 23:00 ώρα Ελλάδος.