Beyoncé και Twitter στο πλευρό των εργαζομένων που έχουν πληγεί από τον κορωνοϊό

beyonce Everett Collection
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 24 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2020

Η Αμερικανίδα τραγουδίστρια θα στηρίξει οργανώσεις με έξι εκατομμύρια δολάρια για να προσφέρει πολύτιμες υπηρεσίες στους συνανθρώπους της.

Το ίδρυμα BeyGOOD της Beyoncé ανακοίνωσε πως θα ενισχύσει με έξι εκατομμύρια δολάρια για να στηρίξει εργαζόμενους που έχουν πληγεί από την πανδημία του νέου κορωνοϊού. Η Beyoncé σε συνεργασία με τον ιδρυτή του Twitter Jack Dorsey θα ενισχύσουν μια σειρά οργανώσεων για να αντιμετωπιστεί η κρίση που έχει ξεσπάσει τους τελευταίους μήνες.

Για να το πετύχει αυτό, το ίδρυμα συνεργάστηκε με το UCLA, το οποίο έχει αναλάβει να οργανώσει ειδικά προγράμματα για να βοηθήσει εργαζόμενους να διαχειριστούν προβλήματα ψυχική υγείας και κατάθλιψης. Το BeyGOOD θα προσφέρει τις υπηρεσίες του σε πολλές μεγάλες πόλεις των ΗΠΑ, όπως το Χιούστον, την Νέα Υόρκη, την Νέα Ορλεάνη και το Ντιτρόιτ.

«Στις μεγάλες πόλεις μας, οι Αφροαμερικανοί απαρτίζουν έναν δυσανάλογο αριθμό εργαζομένων σε αυτά τα απαραίτητα επαγγέλματα. Θα χρειαστούν υποστήριξη ψυχικής υγείας και προσωπικής ευεξίας, συμπεριλαμβανομένων ιατρικών εξετάσεων και υπηρεσιών, προμηθειών και τροφίμων, τόσο κατά τη διάρκεια όσο και μετά την κρίση» ανέφερε σε δήλωσή του το ίδρυμα BeyGood.

Shutterstock

Η Beyoncé δεν είναι η μόνη από τον χώρο του θεάματος που έχει πάρει πρωτοβουλίες για να στηρίξει ανθρώπους που έχουν πληγεί από την πανδημία. Η Rihanna έκανε αρχικά μια δωρεά πέντε εκατομμυρίων δολαρίων και αργότερα άλλα 4,2 εκατομμύρια να στηρίξει θύματα ενδοοικογενειακής βίας.

Παράλληλα πολλοί καλλιτέχνες όπως η Lady Gaga και ο Elton John έχουν διοργανώσει διαδικτυακές συναυλίες με την συμμετοχή πολλών φίλων τους με στόχο να εμψυχώσουν τους θαυμαστές τους που βρίσκονται σε καραντίνα.