Διαφωνεί ο Spike Lee με την επαναλειτουργία κινηματογράφων εν μέσω της πανδημίας

spike-lee Paul Smith
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 24 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2020

«Έχω πολλές ταινίες ακόμα να γυρίσω, αλλά δεν θα παίξω στα ζάρια την μοναδική ζωή που έχω» τόνισε ο οσκαρικός σκηνοθέτης και σεναριογράφος.

Ο Spike Lee, ο οποίος πρόσφατα ανακοινώθηκε ως πρόεδρος της επιτροπής στο 73ο φεστιβάλ των Καννών, εξέφρασε την πλήρη αντίθεση του με την απόφαση του κυβερνήτη της Τζόρτζια να ανοίξει τους κινηματογράφους της πολιτείας του εν μέσω της πανδημίας του νέου κορωνοϊού.

Ο κυβερνήτης Brian Kemp πρόσφατα ανακοίνωσε πως θα ξεκινήσει μια σταδιακή άρση των μέτρων αυτοπεριορισμού και καραντίνας και στα πλαίσια της «επιστροφής στην κανονικότητα», πολλές επιχειρήσεις που είχαν κλείσει θα μπορούν να λειτουργήσουν ξανά από τις 27 Απριλίου.

Shutterstock / Tinseltown

Ανάμεσα σε αυτές είναι και οι κινηματογράφοι της πολιτείας, στην  οποία υπάρχουν πάνω από 21.000 επιβεβαιωμένα κρούσματα και σχεδόν 900 νεκροί από την πανδημία. Σε δηλώσεις του στο Vanity Fair, ο βραβευμένος με Όσκαρ σκηνοθέτης και σεναριογράφος διαφώνησε ανοιχτά με την απόφαση  του κυβερνήτη και υπογράμμισε την ανάγκη για περισσότερους δειγματοληπτικούς ελέγχους.

«Να ανοίξουμε τους κινηματογράφους; Τώρα; Αποκλείεται! Έχω πολλές ταινίες ακόμα να γυρίσω, αλλά δεν θα παίξω στα ζάρια την μοναδική ζωή που έχω» τόνισε ο Lee, συμπληρώνοντας πως χρειάζονται πολλοί περισσότεροι έλεγχοι για κρούσματα του κορωνοϊού.

Shutterstock

Αξίζει να σημειωθεί πως στην Κίνα, όπου ο κορωνοϊός έχει περιοριστεί σημαντικά, δώθηκε άδεια σε πολλούς κινηματογράφους να ξεκινήσουν να λειτουργούν. Μέχρι στιγμής όμως η ανταπόκριση του κόσμου ήταν εξαιρετικά αναιμική, καθώς υπάρχουν ακόμα φόβοι για ένα νέο κύμα του κορωνοϊού.