Γιατί χρειάζεστε έναν ορό βιταμίνης C εδώ και τώρα!

vitamin-c
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 24 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2020

Η μόνη κίνηση που δεν πρέπει να παραβλέπετε από τη ρουτίνα ομορφιάς σας –και, κυρίως λόγω κορωνοϊού.

Δεν έχει σημασία αν είστε έφηβη ή ώριμη, με ξηρό ή λιπαρό δέρμα, με ακμή ή όχι: η βιταμίνη C είναι η βασική ουσία, που χαρίζει σε κάθε δέρμα αισθητή λάμψη και υγεία. «Οι περισσότεροι γνωρίζουμε τη βιταμίνη C ως ενισχυτικό του ανοσοποιητικού συστήματος -κάτι πολύ ευεργετικό για την άμυνα της υγείας ενάντια στον κορωνοϊό-. Όμως, η βιταμίνη C είναι και ένα ζωτικό μόριο του οποίου τα πολλαπλά οφέλη το καθιστούν το πλέον ωφέλιμο για το δέρμα», λέει η Dr. Sandra Leealso, μια φημισμένη Αμερικανίδα δερματολόγος, και εξηγεί:

«Στη λίστα με τα πιο αποτελεσματικά -και απαραίτητα- φυσικά συστατικά για την νεανικότητα της επιδερμίδας, η βιταμίνη C βρίσκεται στην κορυφή, επειδή αποδεδειγμένα συμβάλλει στη μείωση και την πρόληψη λεπτών γραμμών και ρυτίδων, ενισχύει την παραγωγή του κολλαγόνου, επανορθώνει τις φθορές από την ηλιακή ακτινοβολία, επαναφέρει τη φωτεινότητα του προσώπου». 

  Ο παράγων «C» σε ένα ορό προσώπου: Όπως αναφέρει η Dr. Leealso, η  βιταμίνη C δε χρησιμοποιείται ποτέ μόνη της σε φόρμουλες καλλυντικών. Τη βρίσκουμε πάντοτε ενσωματωμένη σε φόρμουλες serum, οι οποίες συνήθως περιέχουν επιπλέον σταθεροποιητικούς παράγοντες που προστατεύουν τη βιταμίνη C από την οξείδωση ή άλλα αντιοξειδωτικά συστατικά. «Αυτό που κάνει ένας καλός ορός με βιταμίνη C είναι να λύνει τους δεσμούς ανάμεσα στα νεκρά κύτταρα που βρίσκονται στην επιφάνεια της επιδερμίδας, γεγονός που ενεργοποιεί την ανανέωση των κυττάρων και στην αύξηση της παραγωγής κολλαγόνου και ελαστίνης. Και βέβαια, μία από τις πιο σημαντικές δράσεις ενός τέτοιου προϊόντος φροντίδας, είναι πως μειώνει τις δυσχρωμίες και θέτει υπό έλεγχο την παραγωγή της μελανίνης. Ως ένα από τα πιο ισχυρά αντιοξειδωτικά της φύσης, η βιταμίνη C καταπολεμά τα σημάδια γήρανσης ενώ, χάρη στην αντιφλεγμονώδη δράση της, είναι πολύ ευγενική με την ευαίσθητη επιδερμίδα της οποίας την ποιότητα βελτιώνει ορατά με συστηματική χρήση», τονίζει η ειδικός. 

Η βιταμίνη C είναι κατάλληλη για όλους τους τύπους δέρματος, σε κάθε ηλικία: Αν και ένα serum με βιταμίνη C μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε οποιαδήποτε ηλικία, κρίνεται ως περισσότερο απαραίτητη μετά την ηλικία των 30. «Καθώς το σώμα και το δέρμα σας μεγαλώνει, επηρεάζεται περισσότερο από τις επικίνδυνες επιδράσεις των οξειδωτικών μέσων. Ως εκ τούτου, είναι όλο και πιο σημαντικό να χρησιμοποιούμε αντιοξειδωτικά όπως η βιταμίνη C. Εφαρμόστε τον ορό κάτω από την κρέμα ημέρας ή νύχτας και θα δείτε τη διαφορά από την πρώτη μέρα. Μετά από 4 εβδομάδες εφαρμογής, η όψη της επιδερμίδας σας θα είναι πιο ομοιόμορφη, γεμάτη ζωντάνια και με μία απίστευτη νεανική λάμψη», συμβουλεύει η Dr. Leealso.

ΤΗΕ ΒΕAUTY TEAM