The Chats: «Η κατάθλιψη δεν είναι ανέκδοτο»

the-chats
ΔΕΥΤΕΡΑ, 27 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2020

«Πρέπει να ρωτάμε τους φίλους μας πως περνάνε και να κουβεντιάζουμε γιατί μπορεί να σώσουμε μια ζωή» τόνισε το punk συγκρότημα.

Οι Chats από την Αυστραλία τόνισαν την σημασία της αλληλεγγύης και της ψυχικής υγείας στην εποχή της πανδημίας με αφορμή τον πρόσφατο θάνατο ενός οπαδού τους. Το punk rock συγκρότημα μίλησε για την περίπτωση του Louie, ο οποίος πέθανε το περασμένο σαββατοκύριακο και κάλεσε τους followers του να προσέχουν ο ένας τον άλλον.

«Ήταν ένας τεράστιος οπαδός της μουσικής και συχνά έκανε μεγάλες αποστάσεις για να δει τα αγαπημένα του συγκροτήματα. Γνωρίσαμε τον Louie πρώτη φορά σε μια συναυλία για ανήλικους στο Κάμντεν, λίγο νότια του Σίντνεϊ και μας εντυπωσίασε και συγκίνησε όταν μας είπε ότι είχε ταξιδέψει από την Μελβούρνη [περίπου 800 χιλιόμετρα] για να μας δει» έγραψαν οι Chats στο Instagram

Όπως αναφέρουν στην ανάρτηση τους, περίπου δέκα άνθρωποι την ημέρα αυτοκτονούν στην χώρα, με την πλειοψηφία να είναι νεαροί άνδρες, ειδικά στις κοινότητες των αυτόχθονων Αυστραλών.

Συνεχίζοντας οι Chats σημείωσαν πως «η κατάθλιψη δεν είναι ανέκδοτο» και παρότρυναν τους θαυμαστές τους να κρατούν επαφή με τους φίλους τους, ειδικά στην εποχή «του αυτοπεριορισμού και οικονομικών δυσκολιών».

Jamie Wdziekonski

«Πρέπει όλοι να ρωτάμε τους φίλους μας πως περνάνε. Μπορείτε να το συζητήσετε, να ακούσετε τους φίλους, να κουβεντιάσετε γιατί μπορεί να σώσετε μια ζωή» καταλήγει η ανάρτηση των Chats στο Instagram, στην οποία παρέθεσαν τηλεφωνικές γραμμές ψυχολογικής υποστήριξης.