10 καλλιτέχνες που μισούν τη μεγαλύτερη επιτυχία τους

10-kallitexnes-pou-misoun-ti-megaluteri-epituxia-tous

ΔΕΥΤΕΡΑ, 09 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2013

Μπορεί κάποια τραγούδια να είναι πολύ αγαπημένα στο κοινό, αλλά συχνά, οι ερμηνευτές ή οι συνθέτες τους δεν αισθάνονται το ίδιο…

Madonna «Like A Virgin»

H βασίλισσα της pop έχει τονίσει ότι δε θα ξανατραγουδήσει το μεγάλο της αυτό hit, που την έκανε ευρύτερα γνωστή, εκτός αν έπαιρνε ως αμοιβή περίπου 30 εκατομμύρια δολάρια. Είναι όπως λέει η ίδια, ένα από τα τραγούδια της που σιχαίνεται να ακούει όταν βγαίνει έξω.

Ακούστε το τραγούδι εδώ

Bob Geldof «Do They Know It’s Christmas?» & «We are the World»

Είναι δύσκολο να φανταστεί κανείς πώς γίνεται να μισεί κάποιος ένα τραγούδι που ενώνει τους Michael Jackson, Sting και Phil Collins, όπως είναι το «We are the World», αλλά ο άνθρωπος που βοήθησε στη σύνθεσή του «Do They Know It’s Christmas?», ο Bob Geldof έχει δηλώσει ότι έχει βαρεθεί να ακούει παντού, μα παντού το τραγούδι αυτό κάθε Χριστούγεννα. Όπως έχει δηλώσει, το συγκεκριμένο κομμάτι μαζί με τον έτερο φιλανθρωπικό του ύμνο, το «We are The World» είναι δύο από τα χειρότερα τραγούδια στην ιστορία, για τα οποία είναι υπεύθυνος ο ίδιος.

Ακούστε τα τραγούδια εδώ και εδώ

Radiohead «Creep»

Η πρώτη μεγάλη επιτυχία του συγκροτήματος έχει χαρακτηριστεί ως «αηδία» από τον Thom Yorke, που αρνείται πεισματικά να το εντάξει στις live εμφανίσεις τους, μη διστάζοντας να βρίζει ακόμα και τους fans του όταν του το ζητάνε επίμονα. Ο κιθαρίστας Jonny Greenwood έχει δηλώσει μάλιστα, ότι προσπάθησε να σαμποτάρει το τραγούδι, χτυπώντας την κιθάρα πολύ δυνατά στη διάρκεια των ηχογραφήσεων.

Ακούστε το τραγούδι εδώ

Led Zeppelin «Stairway to Heaven»

O τραγουδιστής Robert Plant έχει δηλώσει ότι δεν μπορεί πλέον να παίζει ζωντανά αυτό το τραγούδι -ένα από τα πιο γνωστά ροκ κομμάτια όλων των εποχών- μιας και το έχει βαρεθεί. Μάλιστα, σε ένα reunion show του συγκροτήματος ζήτησε το κομμάτι να μην παιχτεί σαν φινάλε, αγνοώντας τη μεγάλη προσμονή του κοινού.

Ακούστε το τραγούδι εδώ

The Beastie Boys «(You Gotta) Fight for your Right (to party)»

Οι Νεοϋορκέζοι rappers έγραψαν στο booklet του greatest hits τους «The Sounds of Science» ότι αυτό το τραγούδι είναι χάλια. Η αντιπάθειά τους αυτή προέρχεται από το γεγονός ότι πολύς κόσμος δεν έπιασε την ειρωνεία των στίχων του και την παρωδία που διαδραματίζεται στο videoclip του.

Ακούστε το τραγούδι εδώ

The Pretenders «Brass in Pocket»

Η τραγουδίστρια του group Chrissie Hynde δεν αγάπησε ιδιαίτερα το κομμάτι που έκανε γνωστό το συγκρότημά της, για τον ίδιο λόγο που τα υπόλοιπα μέλη του γκρουπ, το θεωρούσαν καταπληκτικό. Ο λόγος ήταν ότι σύμφωνα με την Hynde ήταν μια πολύ προφανής επιτυχία και μάλιστα, είχε πει στον παραγωγό της ότι θα μπορούσε να το κυκλοφορήσει μόνο πάνω από το πτώμα της. Τελικά το τραγούδι κυκλοφόρησε στο ντεμπούτο album των Pretenders και έγινε η πρώτη μεγάλη τους επιτυχία.

Ακούστε το τραγούδι εδώ

Oasis «Wonderwall»

Ο Liam Gallagher δε θα δίσταζε να χτυπήσει οποιονδήποτε fan αναφερθεί στο «Wonderwall», ένα από τα τραγούδια που σημάδεψαν τη δεκαετία του ’90, καθώς είναι ένα τραγούδι που έχει πλέον σιχαθεί να παίζει ζωντανά. Σε μια συνέντευξή του MTV, είπε ότι εκνευρίζεται αφόρητα όταν πρέπει να το ερμηνεύσει, αλλά αυτό που τον κάνει πραγματικά έξαλλο, είναι όταν τον αποκαλούν «Mr. Wonderwall», όπως έκαναν κάποιοι αμερικανοί θαυμαστές του.

Ακούστε το τραγούδι εδώ

Flock of Seagulls «I Ran (So Far Away)»

Οι one hit wonders καλλιτέχνες είναι αξιομνημόνευτοι για δύο πράγματα και ο τραγουδιστής Mike Score δεν είναι περήφανος για κανένα από αυτά. Το ένα είναι το μοναδικό κούρεμά του και το άλλο, η μία και μοναδική τους επιτυχία. Όπως έχει δηλώσει, είχε βαρεθεί να παίζει ζωντανά το συγκεκριμένο κομμάτι, επειδή οι fans περίμεναν μόνο για αυτό.

Ακούστε το τραγούδι εδώ

R.E.M. «Shiny Happy People»

Ο Michael Stipe έχει πει σε συνέντευξή του, ότι μισεί αυτό το τραγούδι -όπως επίσης και τα υπόλοιπα μέλη της μπάντας κάνουν το ίδιο- και για αυτό αποφάσισαν από κοινού, να μην το συμπεριλάβουν στο Greatest Hits Album τους. Αργότερα προσπάθησε να ανακαλέσει τη δήλωσή του, λέγοντας ότι δε θα ξαναπεί ποτέ ότι μισεί κάποιο τραγούδι, γιατί πιθανόν κάποιος fan να είναι συνδεδεμένος με αυτό συναισθηματικά. Για τον ίδιο όμως, η μεγάλη τους επιτυχία, στις αρχές των 90s δε σημαίνει απολύτως τίποτα.

Ακούστε το τραγούδι εδώ

John Mellencamp « Jack and Diane»

Το μοναδικό Νο 1 κομμάτι στην καριέρα του Mellencamp του απέφερε όπως λέει ο ίδιος, πολλά κέρδη, αλλά μόνο αυτό. Αυτός είναι και ο μόνος τρόπος για να μισεί λιγότερο την ιστορία του αμερικανικού love story που τον έκανε διάσημο.

Ακούστε το τραγούδι εδώ