Το Bandcamp συνεχίζει να στηρίζει τους καλλιτέχνες εν μέσω πανδημίας

akoustika-mousiki-streaming-laptop
ΤΡΙΤΗ, 28 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2020

Κάθε πρώτη Παρασκευή του μήνα όλα τα έσοδα των πωλήσεων μουσικής και merchandise θα πηγαίνουν στους καλλιτέχνες.

Η πανδημία του νέου κορωνοϊού έχει προκαλέσει τεράστιο πλήγμα στον κόσμο του θεάματος, ειδικά στον χώρο της μουσικής καθώς λόγω των έκτακτων μέτρων κοινωνικής αποστασιοποίησης έχουν αναβληθεί και ακυρωθεί όλες οι περιοδείες, συναυλίες και φεστιβάλ.

Τον περασμένο μήνα, στις 20 Μαρτίου, το Bandcamp πήρε την απόφαση να μην κρατήσει το ποσοστό που του αναλογεί από τις πωλήσεις μουσικής και merchandise από την πλατφόρμα, συγκεντρώνοντας 4,3 εκατομμύρια δολάρια για τους καλλιτέχνες. Η κίνηση είχε μεγάλη επιτυχία αφού τα έσοδα εκείνης της ημέρας ήταν 15 φορές περισσότερα από όσο είναι συνήθως τις Παρασκευές και σύμφωνα με μια νέα ανακοίνωση, το Bandcamp θα την επαναλάβει κάθε πρώτη Παρασκευή του μήνα για τους επόμενους τρεις μήνες.

Έτσι λοιπόν την 1η Μαΐου, στις 5 Ιουνίου και στις 3 Ιουλίου το Bandcamp δε παρακρατήσει το 15% από τις πωλήσεις ψηφιακής μουσικής και 10% από τις πωλήσεις merchandise (δηλαδή δίσκους, CD, μπλούζες κτλ) και θα διαθέσει όλο το ποσό στους καλλιτέχνες εντός 48 ωρών.

«Μπορεί να ακούγεται απλό, αλλά ο καλύτερος τρόπος για να βοηθήσετε καλλιτέχνες είναι με άμεση οικονομική στήριξη και ελπίζουμε πως θα ενωθείτε μαζί μας τους επόμενους για στηρίξουμε καλλιτέχνες σε αυτή την δύσκολη εποχή» δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της πλατφόρμας Ethan Diamond.

Πολλές δισκογραφικές εταιρείες, όπως οι Sub Pop, Jagjaguwar και Polyvinyl, στηρίζουν την κίνηση του Bandcamp και υποσχέθηκαν πως και αυτές με την σειρά τους θα αποδώσουν το 100% των εσόδων τους από ψηφιακές πωλήσεις στους καλλιτέχνες τους.