Ο Steven Spielberg δεν έχει ξεχάσει το «Goonies», το σίκουελ όμως θα αργήσει

the-goonies
ΤΡΙΤΗ, 28 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2020

Σύμφωνα με τον σκηνοθέτη έχουν γίνει «πολλές συζητήσεις» με τον Richard Donner και τον Chris Columbus για το ενδεχόμενο μιας συνέχειας.

Το διαδικτυακό reunion της θρυλικής παρέας των «Goonies» που διοργάνωσε ο Josh Gad την Δευτέρα είχε πολλές εκπλήξεις, αφού εκτός από το καστ στην συζήτηση συμμετείχαν επίσης οι Steven Spielberg και Chris Columbus που έγραψαν το σενάριο και ο Richard Donner που σκηνοθέτησε την καλτ ταινία.

Κατά την διάρκεια της συζήτησης με τους Sean Astin, Josh Brolin, Corey Feldman, Jeff Cohen, Ke Huy Quan, Martha Plimpton και Kerri Green, έγινε γνωστό πως έχουν γίνει προσπάθειες στο παρελθόν για να γυριστεί μια συνέχεια.

«Ο Chris, ο Richard, εγώ και η [παραγωγός] Lauren Shuler Donner έχουμε κάνει πολλές συζητήσεις για αυτό. Κάθε δυο χρόνια θα σκαρφιστούμε μια ιδέα, αλλά μετά δεν δουλεύει» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Spielberg, συμπληρώνοντας πως μέχρι να επεξεργαστούν μια ιδέα που θα μπορούσε να μετουσιωθεί σε μια συνέχεια, ο κόσμος «απλά θα πρέπει να δουν αυτό το livestream εκατό φορές».

Τα σχόλια του Spielberg μπορεί να μην ήταν ιδιαίτερα ενθαρρυντικά για μια συνέχεια στο άμεσο μέλλον, όμως υποδεικνύουν ότι τόσο ο ίδιος όσο και οι συνεργάτες του δεν έχουν ξεγράψει το ενδεχόμενο, αρκεί να βρεθεί το κατάλληλο σενάριο.

Ο Richard Donner αστειεύτηκε πως ένας από τους λόγους που έχει καθυστερήσει η παραγωγής μιας συνέχειας όλα αυτά τα χρόνια είναι επειδή έχουν δυσκολευτεί να βρουν «επτά μίζερα παιδιά σαν αυτά που να είναι νέα και φρέσκα» σαν το original καστ.

Οι περισσότεροι ηθοποιοί της ταινίας του 1985 έχουν εκφράσει το ενδιαφέρον τους να συμμετάσχουν σε μια ενδεχόμενη συνέχεια, όμως παραμένει άγνωστο εάν βρίσκονται στα πλάνα των Spielberg και Columbus. Εφόσον όμως δεν μπορέσουν να γράψουν ένα σενάριο που να τους ικανοποιεί, υπάρχει η περίπτωση του Adam F. Goldberg, δημιουργού της τηλεοπτικής σειράς «The Goldbergs».

Σύμφωνα με μια ανάρτηση του στο Twitter, τα τελευταία χρόνια γράφει ένα σενάριο για ένα σίκουελ με τίτλο «The Goonies II: Never Say Die» και μάλιστα είχε προγραμματίσει να παρουσιάσει τις ιδέες του στον Donner. Το ραντεβού τελικά ακυρώθηκε λόγω της πανδημίας, όμως ο Goldberg υποσχέθηκε πως η ταινία θα γυριστεί μόλις εξομαλυνθεί η κατάσταση.