Το crossover των «Reservoir Dogs» και «Pulp Fiction» θα ήταν εξωπραγματικό

reservoir-dogs-x-pulp-fiction-pulp-fiction
ΤΡΙΤΗ, 28 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2020

Ο Michael Madsen μίλησε για την ταινία των Vincent και Vic Vega που σκόπευε να γυρίσει ο Quentin Tarantino την δεκαετία του 1990.

Πολλά έχουν γραφτεί για το μέλλον του Quentin Tarantino και την δέκατη ταινία με την οποία σκοπεύει (εφόσον δεν αλλάξει κάτι) να ολοκληρώσει την καριέρα του ως σκηνοθέτης. Αντίστοιχα όμως έχουν γραφτεί πολλά και για τα πολλά project που είχε ξεκινήσει στο παρελθόν, αλλά δεν κατάφερε ποτέ να γυρίσει.

Μια από τις ταινίες που είχε σχεδιάσει ο Tarantino θα συνδύαζε τον χαρακτήρα του Mr. Blonde που ενσάρκωσε ο Michael Madsen στο «Reservoir Dogs» και τον Vincent (John Travolta) από το «Pulp Fiction», οι οποίοι είναι αδέρφια. Σε μια νέα συνέντευξη που παραχώρησε στο Hollywood Reporter, ο Madsen έδωσε περισσότερες πληροφορίες για την συγκεκριμένη ταινία, η οποία θα λειτουργούσε ως πρίκουελ καθώς οι δύο χαρακτήρες πεθαίνουν στις ταινίες τους.

«Υποτίθεται πως θα βρισκόμασταν στο Άμστερνταμ, ως εγκληματίες. Η ταινία θα ξεκινούσε με τους δυο μας να αποφυλακιζόμαστε σε διαφορετικές πολιτείες και μετά ανοίγουμε ένα κλαμπ στο Άμστερνταμ» δήλωσε ο ηθοποιός. Σε μια από τις πιο χαρακτηριστικές σκηνές του «Pulp Fiction» ο Vincent Vega εξηγεί πως μόλις έχει επιστρέψει στο Λος Άντζελες από την ολλανδική πρωτεύουσα και αναφέρει ορισμένες από τις «παραξενιές» που συνάντησε εκεί.

Καθώς όμως περνούσαν τα χρόνια και ο Tarantino έριξε το βάρος σε άλλα project, το πρίκουελ δεν γυρίστηκε ποτέ και το σενάριο έμεινε στο συρτάρι. Ένα από τα προβλήματα της παραγωγής θα ήταν ηλικία των πρωταγωνιστών, καθώς δεν υπήρχαν ακόμα διαθέσιμα τα απαραίτητα visual effects ώστε να αφαιρεθούν χρόνια από τα πρόσωπα τους.

Αυτή η τεχνική «λεπτομέρεια» τελικά όμως δεν στάθηκε εμπόδιο για τον σκηνοθέτη και βρήκε μια πρωτότυπη λύση πριν από λίγα χρόνια. «Είχε σκαρφιστεί αυτή την ιδέα που είχε να κάνει με τους δίδυμους αδερφούς του Vic και του Vincent, οι οποίοι συναντιούνται μετά τους θανάτους των αδερφών τους. Ήταν εξαιρετικά πολύπλοκο, αλλά όταν ο Quentin αρχίζει να συζητά μια ιδέα, είναι πολύ εύκολα να το αποδεχτείς» σχολίασε ο ηθοποιός.