Το μόνο προϊόν μακιγιάζ που χρειάζεστε για τις online επικοινωνίες σας

gunaika-laptop-makigiaz-menoume-spiti
ΔΕΥΤΕΡΑ, 04 ΜΑΙΟΥ 2020

«Μόνο concealer», λέει μια διάσημη ηθοποιός και top model, και εξηγεί το πώς.

Ξυπνάτε νωρίς ένα πρωί -μετά από μια νύχτα αϋπνίας- και πρέπει να συμμετέχετε σε μια πολύ σοβαρή επαγγελματική συνάντηση μέσω Skype; Τι μπορείτε να κάνετε αν δεν προλαβαίνετε να εφαρμόσετε μια πλήρη ρουτίνα makeup; H δημοφιλής ηθοποιός και top model Emily Ratajkowski, μένοντας σε καραντίνα για πολλές εβδομάδες τώρα, γράφει στο λογαριασμό της στο Instagram: «Μόνο concealer!», εξηγώντας όλα τα πώς και τα γιατί.  

Πρώτα απ’ όλα, χέρια απολυμασμένα χέρια και ολοκάθαρο πρόσωπο: «Αυτή η διαδικασία δεν απαιτεί περισσότερο από δυο λεπτά προετοιμασίας. Καλό πλύσιμο των χεριών και μια στρώση τονωτικής λοσιόν προσώπου υαλουρονικό οξύ», λέει η Ratajkowski.

  Ελάχιστα λεπτά πριν την εφαρμογή του concealer: «Ένα από τα μεγαλύτερα λάθη που κάνουμε με το concealer, είναι πως δεν αφιερώνουμε λίγα λεπτά για ένα ελαφρύ μασάζ με ενυδατική. Αυτή η κίνηση δημιουργεί τον ιδανικό καμβά για να απλώσετε το concealer, ελαχιστοποιώντας τις πιθανότητες να “σπάσει” το προϊόν κατά τη διάρκεια μιας μακράς διαδικτυακής συνομιλίας», συμβουλεύει η Ratajkowski.

Η στιγμή του concealer: «Προσοχή στην απόχρωση! Θεωρώντας πως όσο πιο ανοιχτόχρωμο, τόσο καλύτερα θα καμουφλάρει την κούραση και τους μαύρους κύκλους, συχνά πέφτετε στην παγίδα να χρησιμοποιοίτε εντελώς λάθος απόχρωση. Στην πραγματικότητα, το ιδανικό concealer θα πρέπει να είναι ελάχιστα πιο ανοιχτόχρωμο από την επιδερμίδα σας, ώστε να αποφύγετε το αντιαισθητικό αποτέλεσμα “μάσκας” που αντί να καμουφλάρει τις ατέλειες, αντίθετα τα μεγεθύνει», τονίζει η Ratajkowski, και δίνει τις κινήσεις εφαρμογής βήμα-βήμα:

- Ξεκινήστε από το μεσόφρυο, κάτω από τα μάτια και στα πλαϊνά της μύτης. Αυτά είναι τα σημεία-κλειδιά που αντανακλούν το φως με αποτέλεσμα το πρόσωπό σας να δείχνει πιο ξεκούραστο και δροσερό χωρίς ίχνος makeup.

- Με ένα λεπτό πινέλο στρώστε το concealer κάτω από τα μάτια σβήνοντας σταδιακά προς τα κάτω έως ψηλά στα ζυγωματικά.

- Κάντε το ίδιο και για τα πλαϊνά της μύτης φωτίζοντας την περιοχή.

- Τοποθετήστε προϊόν με το δάχτυλο ακριβώς πάνω από το «V» των χειλιών και σβήστε με ήπιες κινήσεις.

- Κάντε το ίδιο και στην περιοχή από το κάτω χείλος έως και γύρω από το πιγούνι.

- Ξανά με τα δάχτυλα, δημιουργείστε μερικές τελίτσες με concealer πάνω στα μάγουλα και προς τα ζυγωματικά, σβήνοντας με πινέλο προς τα πάνω.

- Ολοκληρώστε το αποτέλεσμα με μια διάφανη πούδρα λάμψης για να σετάρετε άψογα το look σας, ενισχύοντας τη φυσική λάμψη στο πρόσωπό σας.

THE BEAUTY TEAM